PUBLICITAT

Simonet, l'únic que puntua per Andorra a l'Olimpíada

  • Rússia 3 domina en el debut dels andorrans a Khanty-Mansiysk
EL PERIÒDIC
KHANTY-MANSIYSK

Periodic
Marc Simonet, a l'esquerre, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

El debut a l'Olimpíada 2010 d'escacs va ser massa dur per a Andorra, situada en el rànquing inicial en la 88a posició. El combinat del Principat va caure contra Rússia 3, equip que és 14è al rànquing. La selecció nacional només va poder sumar mig punt després que Marc Simonet fes taules amb el seu rival. La resta d'andorrans van perdre les seves partides, i ara el pròxim rival d'avui serà Honduras.

La localitat russa de Khanty-Mansiysk acull la competició durant tota aquesta setmana, en la qual els andorrans tenen com a objectiu primordial finalitzar en la primera meitat de la classificació general, és a dir entre els 78 millors d'una llista de 157 països. Amb tot, l'equip tricolor no va poder començar amb bon peu, tot i que el rival tampoc no feia pensar que fos fàcil obtenir cap punt. Rússia 3 va comptar amb tots quatre representants amb una puntuació ELO superior a la dels jugadors andorrans.

El número u andorrà, Óscar De la Riva, amb 2.521 punts ELO, es va enfrontar al primer espasa dels russos, Alexandr Motylev, amb 2.694. La partida, amb tot, va caure del costat del jugador local. Raúl García va obtenir el mateix resultat negatiu contra el seu rival, Aleksei Pridorozhni (2.556 punts ELO pels 2.236 de García). Tampoc Daniel José (2.105) va poder fer massa davant del nivell de Nikolai Kabanov (2.500), i només Simonet (2.277) va rentar la imatge andorrana amb taules davant de Sergei Rublevsky (2.683). Avui el rival serà Honduras, selecció que ocupa la 121a posició en el rànquing. Andorra no hauria de tenir problemes per recuperar terreny. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT