PUBLICITAT

Andorra la Vella

Afers Exteriors crea el Departament d’Afers Europeus

El Ministeri d’Economia assumeix competències de Comerç i Transport

Per MÒNICA TORRES

La nova ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.
La nova ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. | MARICEL BLANCH
El Consell de Ministres va aprovar ahir l’estructuració del Ministeri d’Afers Exteriors, així com es va fer igualment efectiva l’estructuració del Ministeri d’Economia, Competitivitat i Innovació.

Pel que fa al Ministeri d’Afers Exteriors, es va aprovar la creació d’un tercer departament, el d’Afers Europeus, a més dels dos ja existents actualment. El nou departament coordinarà les relacions de les institucions andorranes amb les europees, i també col·laborarà amb altres departaments del Govern per tal de promoure la cooperació del país amb la UE. Els tres departaments comptaran amb el suport de les àrees transversals d’Afers Generals i Jurídics i de Cooperació Transfronterera i d’Afers Bilaterals de Proximitat.

D’altra banda, ahir es va fer efectiva l’estructuració del Ministeri d’Economia, atribuint així al ministeri de Gilbert Saboya les competències de Diversificació Econòmica i Innovació, de Comerç i Competitivitat i del Departament de Transports. D’aquesta manera, Turisme deixa d’assumir Comerç i Ordenament Territorial cedeix Transports. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT