PUBLICITAT

Encamp

El Comú d’Encamp dona llum verda a l’acord institucional

Torres celebra que les taxes hagin quedat fora del projecte de llei

Per EL PERIÒDIC

La sala del consell de comú d’Encamp durant la celebració del consell, ahir.
La sala del consell de comú d’Encamp durant la celebració del consell, ahir. | ANA / M. M.
el Comú d’Encamp va aprovar ahir per unanimitat l’acord institucional entre els grups parlamentaris, el Govern i les corporacions. L’acord consta de tres punts als quals les parts implicades es comprometen a treballar legislativament en un futur, sense especificar un termini concret.
 
Dits punts són: la modificació de la Llei de guarderies infantils per establir que totes disposin d’un pla pedagògic i un preu públic homogeneïtzat, el desenvolupament de programes i accions per a infants, joves i adolescents en situació de vulnerabilitat o amb risc d’exclusió social i la revisió de les taxes que han de pagar els comuns.
 
En un principi, dits punts s’havien de tractar dins del projecte de llei de competències i transferències que fa unes setmanes es va entrar al Consell General. Tot i això, degut a les desavinences que hi havia entre les tres parts implicades, es va decidir fer l’acord institucional i deixar el tractament d’aquests punts per a més endavant. 
 
Les taxes d’Encamp / Encamp actualment està cobrant unes taxes a FEDA pel pas de línies elèctriques, però amb la reforma de transferències i competències, el Govern proposava que es deixessin de cobrar aquest tipus de taxes. En relació a aquest fet, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va destacar ahir que la clau «per a nosaltres era aconseguir que per poder modificar aquests acords s’hagués de fer amb majoria simple i per això és fonamental que aquests punts quedin fora de la llei de competències i transferències». 
 
La crítica de la minoria / Malgrat que els dos partits de l’oposició d’Encamp van votar a favor de l’acord institucional, tant els consellers del Partit Socialdemòcrata com els de Liberals d’Andorra van lamentar que la minoria no hagi pogut participar en la l’elaboració de la reforma i que, «com sempre», els «manqui» informació i documentació al respecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT