PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cantant Ju dona avui el tret de sortida al 25è ‘Músiques del món’

La cantant catalana presentarà el seu primer treball, ‘El món es mou’

Per El Periòdic

La cantant Ju, el conseller de Cultura, Salomó Benchluch, i la directora de Cultura, Anna Garcia, ahir.
La cantant Ju, el conseller de Cultura, Salomó Benchluch, i la directora de Cultura, Anna Garcia, ahir. | ANA / M.F.
La 25a edició del cicle Músiques del món arrenca avui amb la cantant catalana Ju, que presentarà el seu primer disc El món es mou. L’actuació tindrà lloc a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany a dos quarts de vuit del vespre i serà gratuïta, com la resta dels setze concerts que el Comú escaldenc ha organitzat fins al 30 d’agost. La cantant catalana s’ha mostrat «molt contenta» de poder actuar per primera vegada a Andorra per presentar el seu primer treball amb ritmes de funky, jazz i reggae, a més de pop.

En aquesta edició, tal com va destacar ahir el conseller de Cultura d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch, es dedica «un espai exclusiu» als músics del país com David Micó, Quim Salvat o Lluís Cartes; i també a grups que van néixer al Principat, com Pali.

El conseller va destacar igualment que el pròxim diumenge dia 9 d’agost tindrà lloc el Concert jove, el qual s’ha organitzat conjuntament amb el Departament de Joventut del Comú escaldenc. El dia 25 es recupera una actuació de molt nivell: el concert dels guardonats al premi Carles Sabater 2017, Frans Cuspinera i Anna d’Ivori. Aquest s’ha organitzat de forma conjunta amb el Centre de la Cultura Catalana, després que l’any passat no es pogués dur a terme perquè «el premi es va decidir molt tard».

La directora de Cultura d’Escaldes-Engordany, Anna Garcia, ha destacat que aquesta cita està “totalment consolidada” i que, prova d’això, és el fet que han estat molts els músics que «s’han apropat» al comú per proposar-se a participar en aquest cicle. Garcia ha recordat que es tracta d’una cita que vol apropar músiques de diferents estils als ciutadans i turistes, perquè puguin «descobrir artistes nous».

Avui es podrà descobrir a Ju, una veu sobre la qual Benchluch ha manifestat que, quan la van escoltar, no van dubtar ni un moment que havia d’actuar al cicle de Músiques del món d’aquest any, informa l’ANA. Aquesta mateixa setmana actuaran Alice & The Wonders, i ho faran demà dimecres.

De dilluns a dijous de la setmana vinent actuaran Porto Bello Band, Sommeliers, el Concert jove i David Micó, respectivament. Els dies 14, 15 i 16, els encarregats de posar ritme a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany seran Va de rumba, Jay Lem’on i The Soul Beams. I la setmana entre els dies 21 i 25 d’agost tocaran Pali, el grup andorrà; Telva Rojas, Tana & The Pocket Philarmonic, White Line Fever Band, i Frans Cuspinera i Anna d’Ivori, els guardonats als Carles Sabater d’aquest any. Finalment, l’última setmana del cicle es podrà gaudir de tres concerts més. Els dies 28, 29 i  30 d’agost serà el torn de Love it, Lluís Cartes i Quim Salvat. En aquest sentit, s’haurà d’esperar fins al final del festival per gaudir de dos dels artistes andorrans pels quals han apostat des del Departament de Cultura de la parròquia organitzadora, Escaldes-Engordany. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT