PUBLICITAT

Ordino i Encamp

La rotonda de Fontaneda es licitarà abans del 2018

DA vol executar la fase inicial del vial de Sant Julià abans del 2019

Per Iván Moure

Torres explica com s’estan duent les obres a la CG-3, ahir.
Torres explica com s’estan duent les obres a la CG-3, ahir. | Maricel Blanch
Jordi Torres va anunciar ahir que abans de finals d’any es licitarà l’obra de la rotonda de Fontaneda com a part de la construcció del nou vial de Sant Julià de Lòria.
 
Així doncs, les obres avancen en terreny lauredià i de fet, el propietari de la cartera d’Ordenament Territorial va avançar també que abans del 2018 també es farà la redacció del projecte del pont que enllaçaria Francesc Cairat amb la nova desviació i que acte seguit es continuaria amb el projecte de la desviació que passa per una propietat privada amb la qual «ja hi ha un acord signat». En termes generals, la voluntat del Govern és la d’executar «al complert» tota la primera fase mentre que la segona, la més costosa perquè inclou un túnel, es descarta per a aquesta legislatura.
 
Amb tot, en el supòsit que DA tornés a guanyar les pròximes eleccions generals, Torres va detallar que s’hauria de comprovar el resultat de la desviació en la qual es vol treballar en els pròxims mesos: «Es faran en sentits únics i doble carril de baixada des de la Margineda fins a la duana, per tant caldrà veure els resultats de trànsit», que segons Mobilitat es reduirà considerablement.


«A la tardor esperem tenir llum verd a l’ús del GPS»
 
Jordi Torres i Antoni Martí també van atendre a altres aspectes de l'actualitat, com és la reunió imminent del Govern amb la companyia aèria Swiftair, que ha mostrat interès en operar a l’aeroport Andorra-la Seu, segons Jordi Torres «per saber quina és la seva posició».
 
La clau per a que hagi sortit un candidat a explotar comercialment els vols amb destí al Principat a través es deu al GPS que vol instaurar-hi l’Executiu, que garanteix un aterratge fiable en cas d’inclemències meteorològiques però que encara ha de rebre l’autorització del Govern espanyol: «A la tardor esperem tenir llum verd al seu ús», va indicar el ministre d’Ordenament Territorial, el qual té clar que aquest sistema, que a França tenen una trentena d’aeroports, pot ser una oportunitat per fer funcionar d’una vegada un aeroport que mai ha acollit vols regulars comercials.
 
Un altre punt calent dels últims dies és el de la carta que els presidents de l’Empresa Familiar d’Andorra, la Confederació empresarial Andorrana i la Cambra de Comerç van escriure a Antoni Martí per queixar-se del poc cas que consideren que el Govern els està fent sobre les reunions per parlar de l'acord d'associació amb Europa. El cap de Govern va confirmar ahir que va rebre una carta «molt educada» i va treure ferro a l’assumpte: «Ho trobo normal i positiu, que es faci això. No trenquem el format de gran diàleg que hi ha», va apuntar el cap de Govern, que assegura que en rebre l’escrit va contactar ràpidament amb les parts implicades per parlar de l’assumpte. «Hem d’entendre que l’acord d’associació és una gran oportunitat i el Govern no ho pot fer sol. Ha d’haver complicat amb els agents econòmics».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT