Moya, a un segon de la plusmarca als Mundials

L’andorrà atura el crono en 1.49.06 i acaba el 37è de 44 participants

Paris (dreta) felicita l’espanyol Kevin López amb Moya al fons, dissabte.
Paris (dreta) felicita l’espanyol Kevin López amb Moya al fons, dissabte. | Lavandeira JR
Pol Moya va estar a l’altura de les circumstàncies en la jornada del dissabte corresponent als Mundials d’atletisme de Londres. El corredor andorrà va córrer la segona sèrie de la classificatòria de la seva especialitat, els 800 metres, i es va quedar a menys d’un segon de l’objectiu, que no era un altre que rebaixar el temps d’1.48.13, la seva millor marca personal i també rècord d’Andorra.

Moya va anar sol pràcticament tota la prova. Els capdavanters van marcar un alt ritme des de l’inici i a mitja carrera, superada la primera volta, anava a uns dos segons del penúltim classificat, l’argentí Leandro París. Les diferències en el crono es van mantenir fins creuar la línia de meta, ja que el corredor de la Federació Andorrana d’Atletisme va aturar el crono en 1.49.06 i Paris en 1.47.09. Va ser el vuitè i últim de la seva sèrie, però el resultat a nivell general va ser meritori, ja que va acabar el 37è d’un total de 44 participants. Es tractava de l’última cita de la temporada per a la promesa tricolor, que no va quedar satisfet amb la seva actuació tot i quedar-se a menys d’un segon de la plusmarca. Amb tot, amb la progressió que està tenint baixar d’1.48 sembla ser questió de temps.

SANZA VENÇ A LA CAPITAL / D’altra banda, al Principat també va haver-hi cita amb l’atletisme: la cursa popular d’Andorra la Vella que es fa cada any amb motiu de la Festa Major. Marcos Sanza (Club d’Atletisme Valls d’Andorra) va ser el més ràpid en la categoria masculina amb una marca de 8.32 minuts i en fèmines es va imposar Dulce Casanova (Amics de l’Atletisme).