PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tancat l’intercanvi automàtic d'informació fiscal amb els països de la UE

La informació fiscal s’entregarà via missatge electrònic

Per N.S.I.

Banderes europees davant la seu de la Comissió Europea.
Banderes europees davant la seu de la Comissió Europea. | EL PERIÒDIC
Andorra va donar a conèixer ahir el llistat de països amb els quals ha segellat l’acord per a l’intercanvi automàtic d’informació. Es tracta dels 28 Estats membres de la Unió Europea (UE), segons el reglament, que ahir es va publicar en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), i que complementa la llei d’intercanvi automàtic d’informació aprovada el 30 de novembre de l’any passat.
 
Aquest reglament també estipula la manera en la qual s’ha d’efectuar la comunicació.  En aquest context, determina que es pot entregar fins al  30 de juny següent de l’any natural que es refereix la informació. Així mateix, s’ha de donar a través de via telemàtica, és a dir, per missatges electrònics. 

També determina que les institucions financeres hauran de comunicar una declaració anual al Ministeri de Finances dels comptes exclosos que són aquells que no superen aportacions de 50.000 dòlars anuals o l’aportació màxima al compte al llarg de tota la vida de no pot excedir un milió de dòlars. A més, entren en aquesta categoria els comptes vinculats a contractes d’assegurança o a qualsevol altra modalitat contractual que instrumentin plans de pensions i altres instruments de previsió social. 

D’altra banda, el reglament estableix que aquesta documentació haurà d’anar complementada amb una informe d’una entitat auditoria externa. El ministeri de Finances serà l’encarregat d’acceptar o rebutjar l’entitat financera que haurà de fer l’informe.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT