PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De baixada, la part alta de Meritxell

Des del carrer Bisbe Príncep Iglesias fins a la plaça de la Rotonda només disposarà d’una direcció

Per El Periòdic

Un tram de la part alta de Meritxell, posterior de la plaça de la Rotonda.
Un tram de la part alta de Meritxell, posterior de la plaça de la Rotonda. | MARICEL BLANCH
La part alta de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella només disposarà d’una sola direcció, en sentit baixada, des del carrer Bisbe del Príncep Iglesias fins a la plaça de la Rotonda, segons ha explicat el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, a l’ANA. 
 
En canvi, en l’altre tram de la via, que va des del mateix carrer Bisbe del Príncep Iglesias fins a la plaça Príncep Benlloch, es mantindran els dos sentits de circulació del trànsit. A més, a partir de la plaça de la Rotonda, el tram serà exclusivament per a vianants.

La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, havia afirmat en diverses ocasions que estaven estudiant mantenir un sentit únic en l’eix comercial de Mertixell, en el marc del pla d’embelliment d’aquesta via i, finalment, han decidit quin. A més, recentment, va anunciar que les obres per reformar l’avinguda començaran a l’abril. 
 
Decisió encertada / Aquesta solució, segons Bonell, és «més encertada» que la que es va intentar l’abril del 2013, quan en aquella ocasió es va suprimir el carril en sentit baixada i els vehicles que provenien de la plaça Príncep Benlloch havien de fer la circumval·lació per l’aparcament del Trillà, una mesura que dificultava la circulació. En aquest context, va manifestar Bonell que des de Mobilitat han estudiat l’impacte que suposa aquestes modificacions i que «sobre el paper la mesura s’aguanta». 

Així mateix, sobre les possibles conseqüències que pot suposar aquest canvi en la circulació de la zona, Bonell va ressaltar que la distància més curta entre dos punts no sempre és la línia recta. Així doncs, en aquest cas considera que es pot arribar abans una circumval·lació. 
El responsable de Mobilitat també va destacar que existeixen més vies alternatives per accedir al centre de la capital com poden ser el carrer Prat de la Creu o l’avinguda Tarragona. 

Per aquest motiu, va valorar que s’ha de fer «teràpia de país» i gestionar canvis en els costums dels conductors. «Penso que és una mesura encertada, el principi d’alguna cosa», va concloure Bonell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT