PUBLICITAT

Seu d'Urgell

Un miler de visitants al Retaule de Sant Ermengol

El Patronat, satisfet amb el nou director, Xavier Piguillem

Per El Periòdic

retaule Sant Ermengol, Patronat de Sant Ermengol, teatre, Seu d'Urgell
retaule Sant Ermengol, Patronat de Sant Ermengol, teatre, Seu d'Urgell | PATRONAT DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL
La representació escènica del Retaule de Sant Ermengol, que va tenir lloc del 5 al 12 d’agost, ha tancat amb un miler de visitants, segons un comunicat dels organitzadors. Amb aquesta xifra, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol va considerar que amb aquesta xifra el certamen «està completament consolidat com a patrimoni cultural de la Seu d’Urgell». 
 
Les representacions, que tenen lloc dins del claustre de la Catedral de la Seu d’Urgell, s’han pogut realitzar amb normalitat, excepte el dia 10 d’agost que es van haver de suspendre per la pluja. La resta de les jornades, ha comptat amb una assistència del 75% del públic. 

D’altra banda, el Patronat també es va mostrar «molt satisfet» per la feina feta pel nou director, Xavier Piguillem, així com de la incorporació d’un grup de joves a l’espectacle que han renovat i rejovenit el planter d’actors. 

El Retaule de Sant Ermengol, en el qual participen un centenar d’urgellencs sense experiència com a actors, retrata escenes de la vida Sant Ermengol, que va ser bisbe d’Urgell des del 1.010 fins a la seva mort el 1.035. El Patronat també va valorar «molt positivament» la resposta del públic pel que fa a la incorporació dels nous elements escènics, com La Batalla d’Albesa. A més, va destacar l’assistència que va tenir la xerrada El Comptat d’Urgell davant el califat de Còrdova a inicis del segle XI, que va tenir lloc el 10 d’abril a càrrec de l’historiador Josep Suñé Arce.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT