PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pont d’agost rep un 27,8% més d’entrada de vehicles

En total, han arribat al Principat 87.177 automòbils, i l’any passat, uns 63.000

Per Núria Segura Insa

Uns vehicles entren al país per la frontera del riu Runer.
Uns vehicles entren al país per la frontera del riu Runer. | TONY LARA
Durant el pont de la Mare Déu d’agost van entrar al Principat un total de 87.177 vehicles, una xifra que representa un 27,8% més que el mateix pont de l’any passat, segons el cap d’àrea del departament de Mobilitat, Jaume Bonell. L’any passat, per aquesta mateixa festivitat, van accedir al país un total de 63.000 automòbils. L’increment està per sobre del doble de les perspectives que s’havien fet durant aquesta festivitat, ja que des de Mobilitat consideraven que seria un 12% superior en relació al 2016. 
 
L’any passat la festivitat es va perllongar quatre dies (de dissabte a dilluns), mentre que aquest any cinc (de dissabte a dimarts). «És veritat que enguany hi ha hagut un dia més de pont, però les dades d’entrades són molt superiors cada dia», va valorar Bonell.

En aquest context, va detallar que el divendres passat, 10 d’agost, van accedir al Principat un 8,1% de vehicles més que un any abans. El dissabte, el nombre d’entrades va ser un 7% superior que el 2016. Aquesta dada es va disparar el diumenge, quan van arribar al país un 28,5% més que un any abans. També es va donar la mateixa circumstància el dilluns, 14 d’agost, quan van arribar un 5,32% més d’automòbils al Principat.
 
De  catalunya i el dissabte / Bonell també va assenyalar que la majoria d’entrades es van produir des de la frontera del riu Runer. En aquest sentit, per aquesta frontera van accedir 53.330 automòbils, un 61,1% del total.  En el cas de l’accés de França amb el Pas de la Casa van arribar 33.839 vehicles.

D’altra banda, el cap de l’àrea de Mobilitat també va especificar que el dia que es van registrar més entrades va ser el dissabte, quan se’n van produir 18.335. De ben a prop, li va seguir el dilluns quan van arribar un total de 18.197 automòbils.

En un altre context, ahir a la tarda es van registrar cues de dos quilòmetres a la frontera del riu Runer en sentit sortida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT