Casal aspira a ser 5è en el seu debut a la Copa de les Nacions

• El marató del Toubkal, al Marroc el pròxim 7 d'octubre, decidirà la posició final
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Casal, durant una dura ascensió en una cursa d'aquest any. Foto: EL PERIÒDIC

Óscar Casal, corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), aspira a poder assolir la 5a posició de la Copa de les Nacions de curses de muntanya --Mountain Running International Cup-Grand Prix of the Nations 2010-- en una última cursa que es disputa el pròxim 7 d'octubre al Marroc. Això serà en el seu any del debut en aquest tipus de curses, en un equip nacional nou en què s'ha erigit com l'home més fort entre tots.

Per què el corredor puntuï a la classificació general de la Copa de les Nacions en què ara ocupa aquesta 5a posició, ha de participar obligatòriament a la prova marroquina, la Toubkal Marathon. Amb tot, la competició no serà fàcil perquè completarà 42 km i un desnivell acumulat de 3.313 metres, però amb el principal problema focalitzat en els 4.167 metres del cim del Toubkal. "No sé com respondré a aquesta altitud, perquè no hi estic acostumat", reconeix el mateix Casal. El corredor de la FAM hauria de finalitzar en aquesta cursa entre els 30 primers per poder assolir la 5a plaça, la qual cosa és al seu abast després dels últims resultats que ha aconseguit en aquesta Copa de les Nacions. En la classificació general, Casal suma 165 punts, lluny dels 207 de Marc Caros, que és el quart. Michel Rabat és el líder i el virtual campió, amb 321 punts, inabastables per a Ionut Alin Zinca, que en suma 245. Per darrere de Casal es troba un il.lustre de les curses de muntanya, Kilian Jornet, que suma els 115 punts que va obtenir en l'única cursa que va córrer i que, per descomptat, va guanyar: la Clàssica Olla de Núria.

SISÈ A BECCA DI NONA I SEGON A TAGA
L'última prova de la Copa de les Nacions va ser fa dues setmanes a Itàlia. La Becca di Nona va comptar amb participació de luxe, i en ella Casal va lluitar molt per poder ser sisè. Va arribar a 19min 36s del guanyador, l'italià Tadei Pivk (2h 47min 31s). Després d'això, Casal tenia buit el calendari, així és que va anar a la cursa del Taga de la Copa Catalana del passat cap de setmana, on va acabar segon a 24s de Pere Aurell. [email protected]