PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un uruguaià accepta ser extradit a Andorra

L’home declararà davant la justícia del Principat pel ‘cas Odebrecht’

Per El Periòdic

Andrés ‘Betingo’ Sanguinneti accepta la seva extradició a Andorra.
Andrés ‘Betingo’ Sanguinneti accepta la seva extradició a Andorra. | EL PERIÒDIC
L’uruguaià Andrés Betingo Sanguinetti va acceptar ahir la seva extradició  voluntària per venir al Principat a declarar davant la justícia per la trama de corrupció Odebrecht, segons han destacat mitjans de comunicació d’aquell país. 
 
L’uruguaià, que és germà de l’expresident del país Julio María Sanguinetti i dirigent de l’equip de futbol Peñarol, va ser detingut diumenge a la tarda a la capital del país arran d’una ordre internacional que va emetre Andorra. Ara bé, el seu advocat, Jorge Barrera, va destacar que Sanguinetti s’havia presentat ell mateix als jutjats. L’home va comparèixer ahir davant  del jutge Marcelo Malvar i, després d’això, Barrera va confirmar que havia acceptat l’extradició voluntària. 

Segons una declaració de l’advocat d’Odebrecht Rodrigo Tacla Durán, Sanguinneti hauria format part del sistema de suborns de la constructora brasilera. En concret, va ser funcionari de la filial uruguaiana de Banca Privada d’Andorra (BPA). Segons la declaració de Tacla Durán, a través d’aquesta entitat, s’haurien fet les maniobres per blanquejar diners procedents dels suborns. En aquell moment, el president de l’entitat era Eduardo Ache, expresident de l’Administració Nacional de Combustibles, Alcohol y Portland (ANCAP) i del club de futbol Nacional.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT