PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tanca el consolat francès

Molts tràmits es podran fer via Internet, destaquen des de la institució

Per N. S. I.

Exterior de l’ambaixada i el consolat.
Exterior de l’ambaixada i el consolat. | ÀLEX LARA
Tal com es va anunciar el passat mes de febrer, avui s’ha fet efectiu i el consolat francès ha tancat les seves portes. Per això, ean les oficines del consolat o a través d’Internet s’informa els ciutadans d’aquest país i que resideixen al Principat com i on han de fer els seus tràmits. «Molts dels tràmits es poden fer per Internet, com el registre consolar», van indicar fonts del consolat. 
 
Ara bé, n’hi ha d’altres que s’hauran de fer en persona i, per tant, els francesos s’hauran de desplaçar en el seu país d’origen. Aquest és el cas de tràmits com la carta d’identitat o el passaport. Tot i així, les fonts consulars matisen que s’han posat facilitats per agilitzar aquests tràmits. Per exemple, les persones podran fer un dossier previ a través d’Internet on s’inclouran les dades personals, entre altres coses. Llavors, també per via telemàtica podran escollir el poble i l’hora on volen fer el tràmit. Un cop allà, els funcionaris es descarregaran el dossier i la documentació. «Amb això s’eviten anar-hi dos dies», van precisar les fonts consulars.  
 
Malgrat que aquest mes d’agost ha estat el darrer del consolat francès en el Principat, les fonts van indicar que el moviment i la petició de tràmits ha estat la normal per aquestes èpoques. «Sí que hi va haver un pic d’activitat a l’abril i maig, just després d’anunciar el tancament, però després ha tornat a la normalitat», van assenyalar des del consolat.
 
El tancament s’inclou en una sèrie de canvis que «són part d’un ampli moviment de racionalització de la presència consular de França al món», segons un comunicat que va publicar el Govern gal el passat 16 de febrer, quan va anunciar la clausura. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT