PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Costa no està «disposat ni disponible» a ser el candidat liberal

Assegura que ningú li ha informat que sigui una de les opcions

Per Núria Segura Insa

El conseller liberal Ferran Costa en el Consell General.
El conseller liberal Ferran Costa en el Consell General. | MARICEL BLANCH
«No estic disponible ni disposat a ser candidat (a cap Govern)», així de contundent va ser ahir el conseller general de Liberals d’Andorra (Ld’A). La setmana passada fons del partit van indicar que el sector més proper a Josep Pintat hauria posat el nom de Costa sobre la taula, si el polític lauredià no recull els suports necessaris per repetir com a candidat. Ara bé, Costa va assegurar que ningú li ha dit res al respecte. «No en tinc constància», va ressaltar el conseller a EL PERIÒDIC. A més, va afegir que això «està molt lluny de la realitat». 
 
A més, va exposar que una persona per ser candidata a cap de Govern «ha d’estar disponible i disposat. En el meu cas no estic disponible per vincles professionals ni disposat», va emfatitzar el conseller general.
 
Executiva / D’altra banda, va destacar que les propostes de candidat han de sortir de l’executiva del partit, així com la manera per elegir-lo. «L’executiva determinarà com s’ha de fer per escollir el cap de fila», va assenyalar Costa. Això, de moment, està aturat perquè és estiu i es preveu que es reactivi durant les pròximes setmanes «quan es reprengui el curs polític», segons Costa. «Ara per ara tot està obert i s’ha de determinar», va dir el liberal. És per això, que va afirmar que tot el que es pugui dir ara mateix són «especulacions i hipòtesis».
 
De totes maneres, Costa tampoc es va mostrar preocupat sobre qui podria ser el candidat liberal a cap de Govern. «No ens preocupa ni un segon, en el grup liberal tenim gent molt preparada que pot ser el cap de fila», va assenyalar. En aquesta línia, va agregar que la formació compta amb gent «molt capacitada». A més, va indicar que tant el president de la formació, Jordi Gallardo, com els altres possibles candidats o ell mateix «tots tenen tant els seus defectes com virtuts, així com els seus punts forts i dèbils». 

D’altra banda, la decisió de Gallardo de posar com a vicepresidenta del comitè parroquial escaldenc a França Riberayugua hauria generat mala maror en la formació. Per això, els liberals escaldencs haurien començat a moure fils per presentar el seu propi candidat. Al respecte, Costa va assenyalar que no té coneixement que s’hagi donat aquesta situació dins del partit. «No em consta que hi hagi aquesta picabaralla», va ressaltar el conseller general.
 
El comitè parroquial, però, estaria pensant a presentar com a candidat al conseller del comú Marc Magallon o l’advocat Alfons Clavera, segons fonts liberals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT