PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’equip masculí de la FAE debuta en competició a El Colorado

L’estació xilena, on està realitzant una estada, acull avui un gegant de la Copa Sud-americana

Per El Periòdic

Joan Verdú, després d’una sessió de velocitat a El Colorado, ahir.
Joan Verdú, després d’una sessió de velocitat a El Colorado, ahir. | FAE
L’equip masculí de la Federació Andorrana d’Esquí és des del passat dia 27 a El Colorado (Xile) per preparar la primera part de la temporada. A l’estació xilena es duran a terme en les pròximes setmanes entrenaments tant de tècnica com de velocitat.
 
Àxel Esteve, Marc Oliveras, Joan Verdú, Josh Alayrach, Xavi Salvadores i Àlex Rius són els esquiadors de l’equip masculí que són en terres sud-americanes acompanyats pel seu equip tècnic format per Max Tissot, Yago Antes i Toño Gongora com a skiman. 
 
L’expedició ha viatjat a El Colorado per poder entrenar junts tants els especialistes de tècnica com els de velocitat. Allà i també a l’estació La Parva disputaran en les pròximes setmanes curses de tècnica –gegant, eslàlom i combinada de la Copa Sud-americana– i velocitat –es preveuen quatre descensos, tres supergegants i dues combinades alpines–, tot i que amb les dates per confirmar per possibles canvis. 
 
Demà està prevista la primera cursa, el gegant de la Copa Sud-americana.
 
Els entrenaments de l’equip masculí de la FAE estan realitzant-se a El Colorado «ja que es una estació on per la seva varietat de pistes es pot entrenar tot», va explicar Yago Antes. «Per ara les condicions són bones, ens va nevar molt amb uns 30 centímetres i la pista estava tova, però amb el bon temps i fred tindrem bones condicions», va afegir el preparador.
 
Aquesta és la principal estada de la pretemporada i encara que hi ha algunes curses «que sempre són bones per agafar les primeres referències d’on estem», segons Antes «cal mantenir-se tranquil i prioritzar el bon entrenament i les sessions de qualitat, ja que un cop acabat aquesta estada en nores estem amb les primeres curses». 
 
Dobles sessions la setmana inicial/ Durant aquesta primera setmana, l’equip ha estat fent doble sessió d’entrenament amb gegant+eslàlom o descens+eslàlom «buscant fer més volum», segons Yago, per ja acabar l’estada a Xile «prioritzant la qualitat i la intensitat per sortir d’aquí ja amb un bon ritme». 
 
La tornada, el 17 i el 24 de setembre / Els corredors de tècnica tenen previst tornar al Principat el 17 de setembre vinent, mentre que els de velocitat no ho faran fins el dia 24, perquè aquests tindran encara una última setmana de curses.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT