PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre de turistes augmenta un 13,4% durant el mes de juliol

Els francesos són els que més han incrementat les seves visites i el motiu continua sent les compres

Per E. G. R.

Diversos visitants i ciutadans passegen per un dels carrers cèntrics del país.
Diversos visitants i ciutadans passegen per un dels carrers cèntrics del país. | MARICEL BLANCH
El nombre de turistes durant el mes de juliol ha augmentat un 13,4% en relació al mateix període de l’any passat, segons dades facilitades pel Departament d’Estadística. Durant el darrer juliol, es van comptabilitzar 283.961 turistes, mentre que l’any passat en van ser 250.335. Tanmateix, va augmentar un 1,1% el nombre d’excursionistes, i és que durant el juliol d’aquest any se’n van registrat 539.669, mentre que durant el mateix període del 2016 en van ser 533.934.
 
Per país de residència, els que van augmentar més (comptabilitzant turistes i excursionistes) van ser els francesos, que –comparant els mesos de juliol d’aquest i el passat any– van créixer un 9%. Els espanyols també van patir un increment però en menor mesura, ja que la variació va ser del 2,3%.
 
Motius de visita / Durant el mes de juliol, el departament detalla que el motiu principal dels visitants per venir al Principat van ser les compres, en un 42%. Tot i això, la majoria dels turistes van tenir com a principal motiu la natura (22%), mentre que els excursionistes van seguir preferint les compres. 
 
D’altra banda, al llarg del mes de juliol, la pernoctació mitjana dels turistes va ser d’entre dos i tres dies i el tipus d’allotjament que van escollir va ser sobretot hotel, aparthotel o apartament turístic, en un 81%. Tanmateix, pel que fa a la categoria dels allotjaments, gairebé el 40% dels turistes van optar per un establiment de quatre estrelles. I la parròquia que més turistes va acollir, segons el departament, va ser Andorra la Vella, amb un 30%. 
 
Dades acumulades / Pel que fa a les dades acumulades, des de l’inici d’aquest any fins el mes de juliol, es van registrar 4.600.242 visitants, un 3,1% més que el mateix període del 2016. D’aquests, 1.747.317 van ser turistes, que van augmentar un 6,4% des de gener fins a juliol d’aquest any, i la resta, van ser excursionistes (2.852.925), que es van veure incrementats en un 1,3%.
 
Altres dades / D’altra banda, el departament també va fer públic ahir que el nombre de vehicles que va entrar al país durant el juliol d’aquest any va ser de 414.854, amb una variació anual del +2,7%. Del total de vehicles, es remarcar que la variació anual de turismes és del +3,3% i la de vehicles pesants del -21,6%. 
En dades acumulades, el nombre de vehicles que van entrat els darrers 12 mesos va ser de 4.308.450. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT