PUBLICITAT

Saint Gallen

Andorra acaba ofegada

Paga a la segona part el desgast provocat pel camp pesat a causa de la pluja i el joc dels helvètics

Per JOAN JOSEP BLASCO

33 Ildefons Lima disputa la pilota amb el suís Admir Mehmedi a Saint Gallen.
33 Ildefons Lima disputa la pilota amb el suís Admir Mehmedi a Saint Gallen. | EFE
Després de dos partits seguits puntuant, a la tornada de la fase de classificació del Mundial es trenca la ratxa i Andorra suma una nova derrota. Ho fa davant la líder del grup, Suïssa, en un matx amb dues cares ben diferenciades. A la primera part la selecció va recordar a la de les últimes cites, però a la represa li va mancar frescor.
Els prolegòmens del partit van ser moguts. Durant tot el dia d’ahir la pluja va fer acte de presència a St Gallen. Sense ser forta, no va aturar-se, fet que va deixar tocat el terreny de joc. En algunes zones hi havia una acumulació d’aigua evident, i la Federació Suïssa de Futbol va demanar suspendre el matx, traslladant-lo a avui al migdia. L’ens andorrà s’hi va negar, perquè no hi havia cap seguretat que les condicions per aquest migdia fossin millors, i per tot el que significava perdre els vols cap a les illes Fèroe via Cophenague. Finalment, l’àrbitre va decidir que l’enfrontament es podia dur a terme, amb els operaris treballant a fons per retirar el màxim d’aigua que podien. Hi havia parcel·les de la superfície on a la pilota li costava rodar, circumstància que no permetia que el joc fos suficientment fluid en ocasions. Fins i tot al minut 19 el col·legiat va aturar els matx per a que es retirés aigua de la gespa. Al segon temps, just després del tercer gol local, també va fer-ho.
Shaqiri va ser el primer en avisar, però la selecció es mostrava descarada i mirava porteria contrària. Ludo iniciava un contraatac amb passada cap a Alàez, que encarava l’àrea i la seva rematada la desviava la defensa a córner. També ho va provar Rebés, amb Sommer aturant sense problemes. Pujol des de la distància etzibava un xut que sortia massa desviat. Suïssa no se sentia gens còmode. Llovera rebutjava amb els preus un xut de Seferovic que portava perill. Els minuts passaven i amb un gran esforç físic Andorra aconseguia no haver de patir. Seferovic avisava posant el cap en una rematada de Sairi, que es perdia fora. Quan ja no va perdonar va ser al 41. Una errada en la marca permetia que el davanter helvètic es quedés tot sol i que rematés de cap a plaer. José Antonio aconseguia amb el canell tocar l’esfèrica, però aquesta acabava introduint-se dins la porteria. La selecció acabava amb una ratxa de 220 minuts sense rebre cap gol en partit oficial. Fins al descans una ocasió en cada porteria. Pujol de primeres rematava de lluny i a punt va estar de sorprendre a Sommer. També va intentar fer-ho Mehmedi, amb la pilota escapant-se per sobre el travesser.
Suïssa va tornar millor dels vestidors, amb major iniciativa i amb ganes de decidir el matx. Només iniciar-se la represa una centrada de mig del camp de Rodríguez en el servei d’una falta acabava amb Lichtsteiner arribant al segon pal forçat i rematant fora. Derdiyok, que entrava al camp al descans, no encertava  a impactar correctament quan ho tenia tot per marcar, sol davant José Antonio. El jugador helvètic la va tornar a tenir en una centrada per banda dreta que Schär no podia rematar. Es llançava al terra amb el cap i la pilota fregava el pal. Amb la línia de cinc defenses els andorrans no podien frenar al rival i a més anava reculant, sense sortir tocant com havien fet a la primera part, i sense acostar-se a la porteria contrària.
Al 62 arribava el segon gol suís en una jugada de despropòsits. Seferovic no arribava a la pilota intentant tocar de taló, despistava al porter i quedava morta per davant de la línia de gol. Llovera la treia en curt, arribava a Derdiyok i després a Seferovic per marcar. Shaqiri es mantenia molt actiu. Un llançament seu de falta fregava el travesser. Lichsteiner al 67 aprofitava una centrada per materialitzar de cap el tercer. El partit feia estona que s’havia traslladat a camp andorrà i a la seva àrea. Shaqiri confeccionava un eslàlom i el seu xut de rosca s’escapava per mil·límetres. Lima a la sortida d’un córner impactava cap a porteria i José Antonio salvava el gol mostrant uns grans reflexes. Suïssa ho seguia intentant. En volia més. Fernandes era el següent en intentar-ho, aprofitant la sortida del porter, que fregava la pilota i aquesta picava al pal per convertir-se en córner. Quan aquest es va treure la rematada d’Schär de cap fregava la fusta. La darrera va ser per a Sefarovic, que va estar a prop de signar un hat-trick, però José Antonio amb una altra bona intervenció va evitar-ho. Aláez i Ludo van veure targeta groga i es perdran l’enfrontament de diumenge contra les illes Fèroe.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT