PUBLICITAT

Copenhaguen -enviat especial-

Mentalitat guanyadora per assolir una fita històrica a les illes Fèroe

La selecció confia en continuar sumant punts i superar el rècord de cinc que té en una mateixa fase

Per Joan Josep Blasco

La selecció s’entrena al camp de Kastrup, al costat de l’aeroport de Copenhaguen, ahir.
La selecció s’entrena al camp de Kastrup, al costat de l’aeroport de Copenhaguen, ahir. | J. J. B.
Oportunitat per seguir sumant punts i establir un nou rècord en una fase de classificació. La selecció juga demà davant les illes Fèroe amb el convenciment de poder puntuar, donant continuïtat a la bona imatge mostrada als darrers temps i que l’ha portat a acumular quatre punts. El convenciment és clar per fer història.
 
La selecció viatjava ahir des de Suïssa a les Fèroe via Copenhaguen. Feia escala a l’aeroport de la capital danesa i va aprofitar les hores d’espera per realitzar un entrenament a Kastrup, instal·lacions amb camps de futbol de l’Amager FF. La sessió servia per mantenir-se actiu durant una jornada de viatge i per recuperar als jugadors. Un dels que es va comprovar com es trobava és Marc Vales, que es va perdre el partit de dijous contra Suïssa per una micro ruptura al tendó de l’isquiotibial. Es troba quasi del tot recuperat i és optimista de cara a estar disponible per demà. «Em falta només superar unes petites molèsties, però crec que tot anirà bé», assegura Vales.
 
Va haver de veure el partit de St Gallen des de la graderia, en un duel on es van veure dues parts molt diferenciades. «A la primera vam estar molt bé i vam saber aguantar a Suïssa. Sí que és veritat que per a ells va ser complicat l’estat del terreny. El jugar ràpid ens va afavorir una mica. Després quan agafàvem la pilota ens costava molt perquè era molt complicat per a nosaltres», i al segon període «després de marcar el gol va ser una mica un calvari i van començar a penjar moltes pilotes a l’àrea i a patir. Al final crec que el resultat no és del tot dolent dins del que va ser el partit».
 
El convenciment a la plantilla és que el matx que hi ha demà per davant pot marcar un abans i un després al combinat nacional. «És un partit per continuar fent història, es podria dir que és la nostra lliga i hem d’anar a fer història, intentar puntuar i fer el millor partit possible. Les illes Fèroe ens proposarà un joc difícil segur al seu camp, però ho intentarem», assegura Vales. Per aconseguir-ho la selecció haurà de mostrar també a domicili el que és capaç de fer, com ho ha assolit a les darreres dues cites a l’Estadi Nacional.
 
Un que sí que va jugar davant Suïssa va ser Àlex Martínez. El davanter va haver de batallar en la línia ofensiva. No només amb els jugadors rivals, sinó també amb l’estat del terreny de joc, pesat i exigent físicament per l’aigua acumulada a causa de la pluja. El desgast físic que va suposar va ser evident. «El problema de l’aigua és que pesava tot, la roba, les bambes, era com portar peces de dos quilos i físicament desgasta més que un partit normal però també ens va anar millor», assegura Martínez, que mostra l’ambició del combinat nacional per seguir sumant resultats positius. Els cinc punts acumulats fa més d’una dècada en una fase és la marca que tenen en compte per superar.

Després de l’empat amb les illes Fèroe i la victòria sobre Hongria, els quatre enfrontaments que quedaven per davant donaven l’opció per superar la marca establerta: «Sabíem que els partits que resten són per fer història perquè podem igualar la marca ja feta de cinc punts i l’objectiu, òbviament, és superar-la. Ara tenim una opció clara per fer-ho i tenim moltes ganes d’aconseguir-ho». Les referències sobre el rival són clares, pel visionat de cada partit dels feroesos en aquesta fase, i pel matx de la primera volta, que «ens va permetre conèixer una mica el rival. És similar a nosaltres. Són dues seleccions que sincerament estem un pas enrere que la resta».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT