PUBLICITAT

Andorra La Vella

El periodista finlandès Janitskin tornarà a sol·licitar l’arrest domiciliari

El polític no vol ser extraditat per por als opositors del seu país

Per E. G. R.

El comitè electoral mostra retalls de premsa i revistes finlandeses amb articles sobre Ilja Janitskin, ahir.
El comitè electoral mostra retalls de premsa i revistes finlandeses amb articles sobre Ilja Janitskin, ahir. | MARICEL BLANCH
el periodista i polític finlandès Ilja Janitskin, que es troba empresonat a Andorra des del passat 4 d’agost, tornarà a demanar l’arrest domiciliari després que ja se l’hi hagi denegat en una ocasió, així ho van confirmar ahir dos dels principals integrants del comitè electoral de Janitskin. 
 
Segons l’entorn polític del detingut, Janitskin es troba «en una cela d’alta seguretat» i «no té l’oportunitat de sortir, fer esport, etcètera». I aquest fet, al parer dels defensors, «empitjora la seva situació i el seu estat de salut, ja que fa poc que el van operar i en breu estarà en tractament». 
 
Tanmateix, els membres del comitè van remarcar que Janitskin no vol tornar al seu país per por als opositors que es pot trobar allà, «ja que poden suposar un gran perill per a ell». De fet, des del seu entorn polític es va assegurar que tot ha estat una «venjança» pels «casos de corrupció que Janitskin ha destapat a través de la revista electrònica MV-lehti», de la qual n’és editor. 
 
D’altra banda, l’advocat de Janitskin va especificar ahir que a hores d’ara encara no se sap de què s’acusa al seu client, «perquè no ens ha arribat la petició formal d’extradició ni cap acusació formal». Aquesta informació s’espera que arribi abans de finalitzar el mes de setembre, «llavors, podrem saber perquè Janitskin  està empresonat». 
 
Els fets / L’Oficina Nacional d’Investigació de Finlàndia va anunciar el passat 4 d’agost la detenció a Andorra del periodista Ilja Janitskin, fundador de la pàgina web anti-inmigrant i anti-UE, MJV-lehti. El detingut tenia una ordre de detenció des de la tardor passada al seu país i està acusat de diferents delictes, dels quals, els més greus inclouen incitació a l’odi contra una ètnia, calúmnia, blanqueig de diners, delictes d’apostes, amenaces il·legals, incompliment de la confidencialitat i robatoris de propietat intel·lectual. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT