PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Disminueix el consum elèctric de l’agost i augmenta l’acumulat

Durant el darrer mes s’han registrat 40,9 GWh, un 0,2% menys que l’any passat

Per EL PERIÒDIC

Planta de cogeneració de Soldeu.
Planta de cogeneració de Soldeu. | EMILIO PRENAS
El consum elèctric d’Andorra durant el mes d’agost d’aquest any ha estat de 40,9 GWh, un 0,2% menys que el que es va registrar l’agost de l’any passat. D’altra banda, el consum acumulat durant el que portem de 2017 ha estat de 383,3 GWh, un 1,3% inferior respecte el mateix període de l’any anterior, segons informa FEDA. Pel que fa a la producció pròpia, Andorra ha generat 4,3 GWh entre la central hidràulica de FEDA (2,4 GWh) i el centre de tractament de residus de la Comella (1,9 GWh), fet que representa el 11% del consum total del país. 
 
Finalment, la producció fotovoltaica de l’Estació Nacional d’Autobusos durant el darrer mes ha estat de 22.777 KWh. Les dades de consum del mes indiquen que la potència màxima va ser de 78,3 MW i es va registrar el 4 d’agost a les 15 hores.
 
Un juliol càlid i sec / D’altra banda, els indicadors del juliol mostren que aquest ha estat un mes calorós i sec quant a les precipitacions, segons es desprèn del butlletí climàtic del Servei Meteorològic i el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya (Cenma). 
 
La temperatura mitjana del juliol ha estat de 21°C al fons de les valls i superior als 12°C a cotes altes, amb anomalies de temperatura que han arribat als 2°C al fons de la vall central d’Andorra. Les precipitacions, per la seva banda, han estat marcades per un caràcter tempestuós. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT