PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Com guanyar anant per davant i per darrere en el marcador

El MoraBanc domina contra el Fuenlabrada de principi a fi i obra una remuntada contra el València

Per Iván Moure

Jaime Fernández dirigeix un atac del BC Andorra contra el ‘Fuenla’, dissabte al Circuit Movistar de Moralzarzal.
Jaime Fernández dirigeix un atac del BC Andorra contra el ‘Fuenla’, dissabte al Circuit Movistar de Moralzarzal. | ACB Photo
Els dos primers amistosos de la pretemporada no podien destil·lar millors sensacions. El BC MoraBanc Andorra ha mostrat una mica del caràcter tal i com demanava Joan Peñarroya i d’altres coses més. Fuenlabrada i València no van poder amb els tricolors en dos partits ben diferents. 
 
Contra els madrilenys, el dissabte, el domini va ser aclaparador des del principi i tot i que el rival va buscar una vegada i una altra capgirar el marcador, li va ser impossible. Tot al contrari que al segon partit, el d’ahir, contra el vigent campió de la Lliga Endesa. Tot i que el València es van posar per davant al segon quart, el MoraBanc mai va perdre de vista el partit i va aconseguir capgirar el marcador a falta de dos minuts per al final per acabar guanyant.
 
Dissabte van mostrar la seva carta de presentació a Moralzarzal Jaime Fernández, Jankovic, Diagne i Shurna. Karnowski, Blazic, a l’Euro, hauran d’esperar. Tots ells van deixar clar que els queda de meravella la samarreta tricolor. De fet, Fernández i Diagne van compartir la millor valoració amb 21 punts. Entre aquests dos, Jankovic i un immens Stevic van liderar els dos triomfs, amb Jelínek i Walker a la banqueta, tocats físicament. Al primer quart l’avantatge ja era superior a la barrera dels deu punts (21-32) i d’aquí va sobreviure la mitja hora restant. El Fuenlabrada va intentar apropar-se de mil i una maneres però va ser incapaç, tot i que va arribar amb opcions als últims minuts: «Ofensivament tenim talent i anotem amb facilitat però no pot ser que ens fiquin més de 50 punts a la segona part», va manifestar Jaime Fernández.
 
Ahir amb el València el guió va ser ben diferent. El MoraBanc va dominar al primer quart i va arribar a posar-se 9-21 però en l’últim minut va encaixar un parcial de 8-0 que el va fer entrar en el segon amb un 17-21. Un triple de Colom al minut 15 va marcar un abans i un després. Del 21-29 es va passar al 39-33. Un parcial de 18-2 que va permetre marxar al descans per davant.
 
L’intercanvi de cops va ser la tònica fins que a quatre minuts per al final es va gestar la pretemporada. Amb 69-61, Stevic va anotar vuit punts seguits per empatar, i Jankovic i Jaime Fernández van obrar la remuntada. «Volem guanyar sigui quin sigui el rival, però no aniria més enllà. Estem tots verds», va comentar, caut i amb els peus a terra, Peñarroya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT