PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 34a Universitat d’Estiu arrenca avui amb setanta inscrits

Les xerrades tractaran sobre la relació entre la societat i la tecnologia

Per EL PERIÒDIC

El moderador Jean-Paul Marthoz i el conferenciant Marcel Lebrun durant la presentació de la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra.
El moderador Jean-Paul Marthoz i el conferenciant Marcel Lebrun durant la presentació de la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra. | ANA / C. B.
Com influeix la tecnologia en la societat? Aquesta és una de les qüestions centrals que s’abordaran a la 34a edició de la Universitat d’estiu d’Andorra que s’iniciarà demà. Sota el títol Tecnologia i humanitat: llums i ombres la universitat d’estiu ofereix dos conferències diàries d’accés gratuït fins el dijous 7 de setembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Aquesta gratuïtat és, segons va destacar ahir en la presentació de l’acte el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, un dels punts forts de la proposta, ja que així «qualsevol ciutadà pot accedir a coneixements de primer ordre». Tot i que la inscripció no és obligatòria, ja hi ha setanta persones que han mostrat el seu internés en assistir-hi a través de la pàgina web. El responsable d’Educació va qualificar aquesta assistència com a «adequada i esperançadora».

El ministre també va recalcar la qualitat dels ponents d’enguany que «aborden la tecnologia des de diferents aspectes». La conferència encarregada d’obrir la setmana es titula Tecnologia i ciència, motors de la humanitat i anirà a càrrec del doctor en física, José Manuel Sánchez Ron. Segons el demòcrata, és necessari començar les xerrades amb la del doctor Sánchez, ja que contextualitzarà els canvis de la humanitat a través d’un recorregut històric de la relació entre la tecnologia, la ciència i la societat.

Altres aspectes que es tractaran al llarg de les vuit conferències que tindran lloc enguany són els efectes de la tecnologia en l’educació, en l’alimentació, en la medicina, en la vida quotidiana, en la seguretat i en el futur. El moderador de la Universitat d’Estiu, Jean-Paul Marthoz, va convidar a aprofundir sobre aspectes controvertits, com la seguretat, les qüestions ètiques, les humanístiques, les econòmiques i també les polítiques.

La Universitat d’Estiu d’Andorra s’inclou dins del programa de les activitats de la Xarxa Vives d’Universitats. Per tant, el curs, de 20 hores, pot ser reconegut amb crèdits de lliure elecció per les universitats de la Xarxa. Poden demanar un certificat d’assistència totes aquelles persones que participin en el 80% de les sessions, és a dir, a un mínim de set conferències. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT