PUBLICITAT

COLL DE NARGÓ

Querella del cap de bombers voluntaris de Coll de Nargó

Fabra assegura que volen fer-lo fora del cos amb informació falsa

Per EL PERIÒDIC

Camió del parc de bombers de Coll de Nargó.
Camió del parc de bombers de Coll de Nargó. | EL PERIÒDIC
El cap del parc de bombers voluntaris de Coll de Nargó, Jordi Fabra, que és també el secretari general de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), ha presentat una querella contra quatre càrrecs d’Interior a qui acusa d’haver emès un informe amb informació presumptament falsa per intentar fer-lo fora del cos. El document indicaria que hauria cobrat una baixa laboral de manera indeguda.
 
Fabra va presentar la querella davant del jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona el passat 12 de juny i la magistrada l’ha posat en coneixement de la fiscalia perquè l’estudiï. La denúncia es va presentar inicialment contra el director general d’Emergències, Juli Gendrau; la subdirectora d’Administració i Recursos Humans, Rosa Pérez, i l’advocada en cap de la Generalitat al departament d’Interior, Marta Gordi. Posteriorment, el 4 de juliol, es va ampliar la querella contra Aurora Manchón, responsable jurídica.
 
Segons ha explicat l’advocat de Fabra, Eduard Aguayo, els querellats es podrien enfrontar a una pena d’entre 7 i 10 anys d’inhabilitació per prevaricació.
 
Suport d’Asbovoca / Aguayo remarca que a l’informe s’exposen uns fets «no verificats» i assegura que a finals de maig es va reunir a Fabra a Barcelona amb el director general de Bombers i se li va proposar «amb motius barroers» l’expulsió del cos de bombers voluntaris després de prop de 30 anys de servei. «Vam decidir denunciar els fets al jutjat perquè creiem que s’està cometent un delicte de prevaricació, que es produeix quan un funcionari públic o autoritat dicta una resolució injusta, sabent que ho és», comenta.
 
L’Asbovoca s’ha posicionat des del primer moment al costat de Fabra. El president de l’entitat, Josep Maria Alcalà, ha afegit que l’informe elaborat amb «poca fonamentació jurídica» té com a objectiu expulsar el bomber nargoní del cos i assegura que l’associació es personarà com a acusació particular en el cas i que ampliarà la querella contra el secretari general d’Interior, César Puig, per no haver fet res en mesos, tot i tenir coneixement del document.
 
Per la seva banda, la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments assegura que l’informe es va emetre després de diverses irregularitats i nega qualsevol falsedat. Entre les qüestions que destaca és que el querellant no està empadronat a Coll de Nargó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT