Xavi Teixidó acaba onzè a l’sky ultra de la Copa del Món The Rut

El corredor de la FAM dóna un salt en la general i passa del 17è al 7è lloc

Xavier Teixidó creua la meta d’arribada als 50K de The Rut, diumenge.
Xavier Teixidó creua la meta d’arribada als 50K de The Rut, diumenge. | FAM
Xavier Teixidó sí que va acabar la cursa sky ultra de la Copa del Món. De fet, va acabar tenir un paper destacat, va aguantar els 50 quilòmetres i més de 3.200 metres de desnivell i va creuar la meta en la onzena posició, tot i que els resultats en directe del web oficial l’havien donat com abandó. «El que va passar és que l’organització va dir que havia acabat 12è i van reclamar. Al final, el que va abandonar va ser un americà i això em va permetre guanyar una posició», va explicar ahir el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme.

Teixidó assegura que la calor el va fer patir, i molt, per creuar la línia de meta després de 6 hores, 9 minuts i 12 segons. Des de la línia de sortida es va mantenir entre la 10a i la 14a plaça, en una carrera que va guanyar l’espanyol Luis Alberto Hernando, amb un marge de 14 minuts respecte del segon, el corredor local Morgan Elliot i de poc menys d’una hora respecte de l’andorrà.

L’onzè lloc als Estats Units ha reportat a Teixidó 60 punts i donar un salt enorme a la classificació general. Passa d’ocupar el 17è lloc al 7è amb 134 punts, a 59,6 del tercer classificat, el francès Auréline Dunand-Pallaz, i a 106 del líder, Hernando. L’andorrà acumula la suma de tres curses (Transvulcània i Madeira, a més d’aquesta última) i per tant tot el que sumi ara ha de ser superior als 18 punts aconseguits a la primera cursa per poder millorar la puntuació actual.

El que està clar és que aquesta temporada, els corredors de la FAM de Copa del Món estan obtenint resultats per emmarcar. Xavi Teixidó és 7è a l’sky ultra; en l’sky-classic Òsca Casal és 11è i Marc, tercer; i en el circuit vertical, Ferran Teixidó és quart.