PUBLICITAT

Ordino

La Casa Rossell exposa per primer cop els béns mobles

Andorra se suma de nou a les jornades europees del patrimoni

Per EL PERIÒDIC

La Casa Rosell.
La Casa Rosell. | TONY LARA
Andorra se suma un any més a les Jornades europees del patrimoni que se celebraran arreu d’Europa els propers dies 15,16 i 17 de setembre. L’eix central de les trobades d’enguany serà l’exposició dels béns mobles de la Casa Rossell d’Ordino, organitzada pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports i titulada La Casa Rossell: una mirada interior. 
 
La mostra s’instal·larà a la planta baixa de l’era del Raser d’Ordino (Museu Postal) i es podrà visitar a partir del 15 de setembre fins el 16 de setembre del proper any. D’aquesta manera, per primera vegada, s’exhibirà públicament una de les col·leccions que forma part del patrimoni cultural andorrà, que és de propietat pública. 
 
Una casa amb història / Documentada des del segle XV, la Casa Rossell és una de les cases més importants del Principat, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. I és que al marge de ser un dels grans propietaris del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest.
 
Concert / En el marc de les Jornades europees del patrimoni 2017 a Andorra, el dissabte 16, a les set de la tarda també es podrà gaudir d’un concert de l’Onca Bàsic (Quartet per l’Art) a l’era gran de la Casa Rossell. Es tracta d’una era de grans dimensions que ha estat rehabilitada recentment i que forma part dels nombrosos annexos de la Casa Rossell. 
 
L’acte comptarà amb la interpretació de Les dissonàncies de W. A. Mozart (1756 - 1791) - Quartet en do major, KV 465, i el Quartet en re menor, op. 1, núm. 1 de Juan Crisóstomo de Arriaga (1806-1826). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT