PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’incendi a l’Hotel Eureka deixa 20 desallotjats i tres plantes afectades

Els veïns no podran tornar a casa fins que es restableixi el subministrament d’aigua i llum

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Els bombers actuen per extingir l’incendi a l’Hotel Eureka, ahir.
Els bombers actuen per extingir l’incendi a l’Hotel Eureka, ahir. | MARICEL BLANCH
Prop d’una vintena de veïns de l’edifici de l’Hotel Eureka, situat a l’avinguda Carlemany, van haver de ser desallotjats ahir dels seus habitatges per un incendi que va acabar afectant tres plantes de la infraestructura. El foc, però, només va malmetre una de les plantes; la quarta. La resta es van veure afectades pel fum i per l’aigua que van emprar els bombers per poder extingir l’incendi. 
 
Els 20 desallotjats –entre ells dos nens– han hagut de passar la nit a l’Hotel Fenix. I per ara, les dietes les podran fer a l’Hotel Eureka. Segons va destacar ahir el comú escaldenc, es van escollir aquestes destinacions «per proximitat». A més, tots els afectats comptaven amb una assegurança, per tant, fins que no puguin retornar als seus habitatges, les empreses asseguradores seran les encarregaran de sufragar-los l’allotjament. 
 
A hores d’ara, sembla que l’estructura interna del bloc no està afectada i que l’edifici no corre el risc de desprendre’s. Tot i això, encara no se sap quan els veïns podran tornar als seus respectius pisos. I és que segons va remarcar ahir el director adjunt de Bombers, Jordi Farré, durant l’extinció del foc «es va haver de tallar el subministrament d’aigua i llum, i fins que no es reprenguin aquests serveis, els afectats no podran tornar a les seves cases». 
 
Els fets / Cap a les sis de la matinada, els Bombers van rebre un avís d’incendi a l’avinguda Carlemany, a l’edifici de l’Hotel Eureka. En pocs minuts, cinc vehicles del cos (entre ells l’ambulància del SUM) es van desplaçar fins al lloc dels fets. Un cop allà, els cossos de seguretat van haver d’actuar durant gairebé una hora, fins que a les set del matí, el foc es va donar per extingit. 
 
Malgrat que la majoria del bloc alberga les instal·lacions de l’hotel, les darreres plantes de l’edifici contenen pisos particulars. De fet, segons va informar Farré, l’incendi es va originar precisament en un d’aquests habitatges, situat a la quarta planta. Concretament, les flames es van iniciar al menjador del pis. I tot i que la seva propagació va ser força ràpida, l’actuació dels bombers va impedir que més habitatges del costat es veiessin altament afectats. 
 
En un inici, es va haver de desallotjar el bloc sencer. Però un cop es va controlar la situació, els turistes que s’allotjaven a l’hotel van poder tornar a les seves habitacions. A més, segons va remarcar la cònsol major de la parròquia, Trini Marin, no va ser necessari desallotjar els immobles propers, «ja que no hi havia cap producte inflamable». 
 
Evacuacions per la finestra / Segons va detallar el cos de Bombers, durant l’extinció del foc algunes persones van quedar atrapades per les flames i no van poder baixar per l’escala d’incendis, de manera que es va haver d’emprar el camió escala i alguns dels ciutadans que es trobaven dins del bloc van haver de ser evacuats per les finestres. 
 
Les víctimes / Tres veïns i un bomber van haver de ser traslladats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per inhalació i intoxicació de fum. Tot i això, cap a les 12 del migdia, les quatre víctimes van ser donades d’alta. A causa de l’incendi també es va haver de lamentar la mort d’un gos, que es trobava en el pis on es va originar l’incendi. 
 
Es desconeixen les causes / Diferents membres del cos de Bombers van estar tot el dia d’ahir, fins gairebé el vespre, recollint mostres de l’escena i sanejant l’edific. A més, agents de la Policia científica van estar treballant també en l’escenari i van realitzar diverses enquestes per aclarir els fets. 
 
A hores d’ara es desconeix quina va ser la causa concreta de l’incendi, tot i que és té alguna sospita i sembla que es descarta que hi hagi indicis de criminalitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT