PUBLICITAT

Un expert recomana a Andorra apostar pel sector de la propietat intel·lectual

  • Considera que "es tracta d’un mercat de futur que cada vegada dóna més feina"
  • Orós aconsella l’aprovació dels reglaments per desplegar la legislació andorrana vigent en aquest camp
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


23092010_expert
L'expert en propietat intel·lectual, Santiago Orós. Foto: S.F.G.
Santiago Orós Muruzábal, registrador de la Propietat Intel·lectual de la Generalitat de Catalunya, ha recomanat que Andorra faci una aposta decidida pel sector de la propietat intel·lectual, ja que considera que "es tracta d’un mercat de futur que cada vegada dóna més feina". Orós ha fet aquestes manifestacions aquest dijous durant la conferència del 28è Esmorzar d’innovació, titulada La propietat intel·lectual: una eina de progrés o un entrebanc per al desenvolupament.
Per possibilitar el desenvolupament d’aquesta activitat econòmica al Principat, Orós ha aconsellat l’aprovació dels reglaments per desplegar la legislació andorrana vigent en aquest camp (Llei sobre drets d’autor i drets veïns i Llei de patents) per "crear seguretat jurídica perquè les empreses inverteixin" i ha afegit que "no pot ser que un mercat estigui en la desregulació", tenint en compte que "és un sector productiu per se".

De tota manera, Orós ha matisat que "no tenir res [a nivell reglamentari] representa en si mateix una oportunitat ja que és un camp de cultiu perfecte" per generar de zero i cimentar els fonaments per a aquesta indústria. A tall d’exemple del potencial que representa per a altres economies, Orós ha concretat que "el sector de la propietat intel·lectual representa el 10% del PIB dels Estats Units".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT