PUBLICITAT

UP denuncia el malestar creixent al Pirineu pels danys de la fauna

La xerrada informativa d’UP a la Seu sobre danys de fauna salvatge, ahir.
La xerrada informativa d’UP a la Seu sobre danys de fauna salvatge, ahir. | RÀDIOSEU
Unió de Pagesos participarà dimecres vinent, dia 13, en una concentració d’àmbit estatal a Madrid per exposar a l’opinió pública els greus danys a l’agricultura i la ramaderia que provoca l’augment de població de fauna salvatge en àrees com ara el Pirineu. El sindicat agrari va oferir ahir, al Centre Cívic El Passeig de la Seu d’Urgell, una xerrada informativa sobre les mesures que poden prendre els professionals que pateixin atacs greus o mortals a les seves explotacions o ramats per part d’espècies protegides.
En l’acte, el responsable d’UP a les Comarques de Muntanya, Joan Guitart, s’hi va mostrar molt crític amb la versió oficial que dóna el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat sobre els resultats de la introducció d’espècies com ara l’ós bru i el voltor al llarg dels darrers anys a l’Alt Pirineu. Segons va detallar, quan pregunten sobre la qüestió a representants de la conselleria, aquests els responen «que sembla que la gent està contenta», però en canvi, de les assemblees que ha dut a terme el sindicat agrari darrerament a totes les comarques pirinenques, es desprèn tot el contrari. Guitart va assegurar «que la gent està molt preocupada, molt emprenyada i molt desesperada amb els problemes que hi ha a damunt». El ramader alturgellenc es refereix especialment a «la pressió dels voltors i els atacs i envestides de l’ós», informa RàdioSeu.
UP també va fer referència als danys d’animals com ara el porc fer, que «ara és el problema més greu al conjunt del Pirineu perquè obliga a abandonar terres i són camps que s’han de tornar a llaurar constantment».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT