PUBLICITAT

Arxivada la querella del cap de bombers de Coll de Nargó

Fabra assegurava que volien fer-lo fora del cos amb informació falsa

Un camió del cos de bombers voluntaris de Coll de Nargó.
Un camió del cos de bombers voluntaris de Coll de Nargó. | EL PERIÒDIC
El jutjat d’instrucció 8 de Barcelona ha arxivat la querella presentada pel cap del parc de bombers voluntaris de Coll de Nargó, Jordi Fabra, contra quatre càrrecs d’Interior a qui acusava d’haver emès un informe amb «falsedats» per intentar fer-lo fora del cos; entre d’altres, contra el director general d’Emergències, Juli Gendrau.
Fabra, que és també el secretari general de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), va presentar la querella per prevaricació davant del jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona el passat 12 de juny i la magistrada la va posar en coneixement de la fiscalia perquè l’estudiés. La fiscalia, però, ha considerat que els fets no són constitutius de delicte i la querella s’ha acabat arxivant. L’advocat de Fabra, Eduard Aguayo, ja ha avançat que recorrerà aquesta decisió judicial a l’Audiència de Barcelona perquè es reobri el cas i s’investigui.
Des d’Interior celebren la decisió judicial ja que consideren que en cap cas s’ha actuat de manera irregular. Per la seva banda, des d’Asbovoca reconeixen estar sorpresos per l’arxiu de la querella i lamenten aquesta decisió ja que pretenien personar-se com a acusació particular en el cas i ampliar la querella contra el secretari general d’Interior, César Puig, per, segons denuncien, no haver fet res en mesos, tot i tenir coneixement de l’informe.
L’Asbovoca s’ha posicionat des del primer moment al costat de Fabra. El president de l’entitat, Josep Maria Alcalà, ha afegit que l’informe elaborat amb «poca fonamentació jurídica» té com a objectiu expulsar el bomber nargoní del cos i assegura que l’associació es personarà com a acusació particular en el cas i que ampliarà la querella contra el secretari general d’Interior, César Puig, per no haver fet res en mesos, tot i tenir coneixement del document.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT