PUBLICITAT

Andorra La Vella

El debat d’orientació política durarà tres dies

La sessió posarà en marxa l’activitat parlamentària del Consell

Per ESTEFANIA GRACIA

La subsíndica general, Mònica Bonell, ahir.
La subsíndica general, Mònica Bonell, ahir. | MARICEL BLANCH
El debat d’orientació política –que serà l’encarregat de posar en marxa de nou l’activitat parlamentària del Consell General– ja té data. Segons ho va confirmar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, la sessió de debat serà la primera desprès de l’estiu i durarà tres dies, del 13 al 15 d’agost. Al llarg del debat es recollirà les intervencions del cap de Govern, Toni Martí, i de tots els grups parlamentaris. A més, l’últim dia es dedicarà a l’exposició de totes les propostes de resolució.
 
Bonell va fer aquestes declaracions durant la roda de premsa posteriors a la junta de presidents celebrada ahir, on també va aprofitar per destacar que la previsió és entrar a tràmit parlamentari la llei del pressupost a finals del mes d’octubre. Abans, però, hauran d’estar aprovades la llei de les competències i la de les transferències comunals. «ja que es vol tenir la xifra exacta que caldrà transferir a les corporacions quan es presentin els pressupostos del 2018», va remarcar Bonell.
 
Celebracions del 2018 / D’altra banda, la subsíndica va destacar que de cara a l’any que ve el Consell General està preparant diferents celebracions, entre elles, el 25è aniversari de la Constitució. Encara no es té el calendari específic d’activitats per commemorar dita jornada, tot i això, Bonell va assegurar que es preveu un «cicle de conferències i una exposició amb reculls de tires gràfiques publicades a la premsa». 
 
A més, «compartirem celebració amb l’ONCA, ja que l’orquestra també celebrarà els 25 anys. Per aquest motiu, farem un concert conjunt», va afegir Bonell.
Tanmateix, el proper any se celebrarà el 600 aniversari del Consell de la Terra, que comptarà amb una exposició i altres activitats commemoratives. 
 
Acolliments de renom / Bonell també va aprofitar per destacar que les jornades de l’OSCE que acollirà el Principat del 3 al 5 d’octubre estan gairebé enllestides. I és que ja han confirmat l’assistència 313 parlamentaris i 28 acompanyants. A més, Andorra es prepara per ser l’amfitriona de l’assemblea de la francofonia, que tindrà lloc la tardor de l’any que ve. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT