PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Unió Hotelera preveu «bones xifres al centre» pel pont de l’11-S

No queden llits en diversos establiments de la capital i Escaldes

Per Iván Moure

Turistes transiten per l’Avinguda Meritxell durant el cap de setmana del 10 i 11 de setembre de l’any passat.
Turistes transiten per l’Avinguda Meritxell durant el cap de setmana del 10 i 11 de setembre de l’any passat. | MARICEL BLANCH
La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) està pendent de què li arribin les xifres de previsió de reserves dels establiments que té vinculats d’arreu el país, però tot i així ja intueix què es pot esperar per aquest cap de setmana que s’apropa, en el qual s’inclou el dilluns, que és festiu a Catalunya. «Pinta bé», va assegurar ahir a aquest rotatiu Manel Ara.
 
El president de l’entitat és també el propietari d’un hotel i tant ell com molts dels seus companys de professió d’Escaldes i Andorra la Vella tenen ple o gairebé ple en la reserva de llits per al divendres, el dissabte i el diumenge. «Com és pont i estem entre l’estiu i la tardor, sembla que hi haurà molt turista de proximitat, almenys a les parròquies centrals», va assegurar Ara.
 
El màxim exponent de l’UHA recorda que aquest pont acostuma a tenir unes xifres bones en ocupació cada any. El dia 11 del 2016 coincidia en diumenge i per tant no va ser un cap de setmana de pont, però al fa dos anys va caure en divendres i els hotels del centre van registrar un 80% d’ocupació; unes xifres excel·lents per a aquesta època de l’any. Gràcies a aquest pont, el setembre ha estat en els darrers anys el setè o el vuitè mes amb més ocupació. L’any passat va registrar un 47,39%, el 2015 un 46,26%, el 2014 un 39,1% i el 2013, un 41,39%. Només aquests tres dies, doncs, gairebé es dupliquen les xifres.
 
Les retencions comencen avui / El 2015 Mobilitat va comptabilitzar l’entrada d’uns 18.500 vehicles durant els tres dies del pont. L’aspecte dels carrers comercials, a vessar de gent, van corroborar la gran afluència de visitants. Per a aquest any s’espera un aspecte similar. El pont començarà a afectar en el trànsit avui mateix, principalment a la duana del riu Runer. Com és l’avantsala de Diada de Meritxell, dia de festivitat al Principat, s’espera una operació sortida a partir de les 18.30 i durant un parell d’hores, quan molta gent ja ha finalitzat la seva jornada laboral. Així doncs, el servei de trànsit recomana sortir com a molt tard un parell d’hores abans, a qui no vulgui trobar retencions.
 
Demà s’esperen cues per sortir al llarg de tot el matí, que a la tarda passaran a generar-se per entrar i dissabte s’espera un dia tranquil. Diumenge es preveu una entrada forta durant tot el dia però cues puntuals, com acostuma a passar al juliol i l’agost. I dilluns no s’intueix gaire caos per sortir del Principat perquè el gruix dels turistes, que procedirà principalment de Catalunya ja haurà marxat. «És la Diada Nacional, una data reivindicativa», sostenen des de Mobilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT