PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els alumnes podran fer pràctiques formatives remunerades

La modificació també inclou als estudiants que cursin estudis amb titulació pròpia

Per L.R.

El ministre Jordi Cinca, ahir.
El ministre Jordi Cinca, ahir. | CFGA / CEsteve
El Govern va aprovar ahir la modificació del reglament regulador dels contractes de pràctiques formatives per tal que a partir d’ara puguin ser remunerades. A més, el nou reglament permet que el canvi no només afecti a alumnes que cursin estudis amb titulació estatal, sinó també els que cursin estudis amb titulació pròpia.

Tots els centres educatius que ofereixin pràctiques formatives es podran acollir a aquest nou reglament malgrat que el mateix especifica que caldrà un text legislatiu específic per cada un per tal de regular les condicions d’aquest contracte. Així, el primer s’ha fet a petició de l’escola d’hostaleria Vatel. En aquest cas específic, s’ha limitat que dites contractacions no puguin superar el 60% de les hores de formació, la remuneració haurà de ser inferior al 50% del salari mínim, i cada empresa només podrà tenir entre 1 i 5 estudiants en pràctiques, sempre que no es superi el 10% del nombre total d’empleats.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que aquestes limitacions són importants perquè han de garantir que els contractes de pràctiques no es convertiran en «contractes laborals plens camuflats» i per evitar la precarització del món laboral.

Tal com va remarcar el ministre portaveu, Jordi Cinca, aquest primer exemple respon a la necessitat que té un sector especialment demandant com és el de l’hosteleria que actualment «té dificultats per cobrir places i és cabdal per al nostre país».

23 places d’eventuals menys / D’altra banda, i a petició del ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, el Govern va aprovar ahir la publicació de 23 places dins del Departament d’Afers Socials, 20 de les quals ja estan ocupades actualment per personal eventual. En un primer moment s’obrirà un concurs intern, ja que l’objectiu és reduir el nombre d’eventuals i regularitzar la seva situació laboral. Les que quedin lliures finalitzat aquest primer concurs s’obriran a la ciutadania en general. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT