PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció debutarà a la primera edició de la Development Cup

L’estrena del torneig internacional compta amb la participació d’Andorra, Portugal, Irlanda i Marroc

Per JOAN JOSEP BLASCO

Partit al Palau de Gel de Canillo de l’Andorra Hoquei Gel.
Partit al Palau de Gel de Canillo de l’Andorra Hoquei Gel. | AHC
La selecció d’hoquei gel serà una realitat a finals de mes. S’estrenarà a la primera edició de la Development Cup, que es disputarà al Palau de Gel de Canillo del 29 de setembre a l’1 d’octubre. Està organitzada per la Federació Andorrana d’Esports de Gel (FAEG) i hi participaran a més del Principat, Portugal, Irlanda i Marroc.
 
El projecte va sorgir al congrés mundial de la federació internacional que es va desenvolupar a Moscou al maig de l’any passat. «Un 40% dels països ens trobem fora de les competicions internacionals i està bé que per poder desenvolupar el nostre esport puguem jugar entre nosaltres», indica Aleix Mañosas, vicepresident de la FAEG. De les converses que van produir-se a la capital russa va sortir la idea de la Development Cup, que «com a projecte de futur pot arribar lluny si tothom s’implica». La federació internacional no si hi involucra de manera oficial, però dona suport amb algun membre de la seva estructura per a donar difusió a través dels seus mitjans.
 
Argentina també havia de prendre part en aquesta primera edició però no ha pogut conformar un equip. De cara a properes edicions hi estan també interessats estats com Grècia, Brasil i Armènia. «Una competició com aquesta ajuda a donar difusió a l’hoquei gel en cada país on es practica, i a més de donar-se a conèixer és una font per guanyar nous practicants», assenyala Mañosas. La intenció és que la seu de l’esdeveniment vagi rotant de país cada any. L’estrena a final de mes serà «una primera pedra d’un projecte que ha de tenir una progressió, que cada any vagi a més. Sempre podrem dir que el començament de tot va ser a Andorra».
 
Aquesta serà la primera vegada que competirà el combinat nacional del Principat. El seleccionador serà Oriol Boronat, jugador de la selecció espanyola i del Club Gel Puigcerdà. Amb el seu currículum i la «seva experiència creiem que ens aportarà molt per jugar una competició internacional d’aquest tipus». Cada conjunt estarà composat amb un nombre màxim de 18 jugadors. El 29 i 30 de setembre es disputarà una lligueta on els equips s’enfrontaran entre ells. Els dos primers jugaran l’1 d’octubre la final, i els dos restants pel tercer i quart lloc. En comptes de disputar-se tres parts de 20 minuts, que és el que dura cada partit, per evitar una càrrega física excessiva cada període serà d’un quart d’hora.
PUBLICITAT
PUBLICITAT