PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Mateix equip amb la fita de millorar resultats

Casas, Font i Arimany repeteixen participació al Trial de les Nacions, que es disputa a Baiona

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els components de l’equip andorrà van expressar ahir en roda de premsa els seus objectius per a la prova.
Els components de l’equip andorrà van expressar ahir en roda de premsa els seus objectius per a la prova. | Maricel Blanch
El Trial de les Nacions es disputa el 23 i 24 de setembre a la localitat gallega de Baiona. Hi seran presents el bo i  millor del panorama mundial d’aquesta disciplina, entre ells, Andorra, que participa en la segona categoria. L’equip és el mateix de l’any passat i es posa com a objectiu millorar la classificació obtinguda en aquella ocasió.
 
El Principat s’hi presentarà amb tres pilots: Xavi Casas, Miquel Font i Quim Arimany. Jordi Nicolau i Sergi Palau realitzaran les funcions de motxillers i el cap d’equip és Xavi Crespo. Participen en la categoria internacional, que és la segona. La primera està reservada només a les primeres potències, com Espanya, que defensa títol i que suma 13 victòries consecutives. També s’hi troben competint-hi en aquesta divisió Japó, Gran Bretanya, França, Itàlia i Noruega.
 
L’any passat, a Isola 2.000, els andorrans finalitzaven dotzens a la segona categoria. «Intentarem millor aquest resultat», afirma Crespo, remarcant que es tracta «d’una competició complicada» i per assolir l’objectiu «els corredors han treballat molt» al llarg de l’any. Dels tres corredors que es presenten per conjunt, puntuen els dos millors resultats en cada zona. Aquest és un handicap que es presenta pels andorrans, ja que «ens trobem molts països que tenen un nivell inferior al nostre però tenen un pilot que destaca. Això fa que hi hagi equips que ens passin per davant», assegura Casas, que participa a l’esdeveniment per segon cop. Al llarg de la temporada es va enfrontant a les diverses proves del calendari amb la resta de pilots andorrans. Però aquesta competició és diferent a la resta i que «un cop l’any en comptes de rivals siguem companys està molt bé», trobant-se «lluitant pel mateix objectiu». Casas subratlla com a punt positiu la continuïtat dels membres de l’equip andorrà. «El bo que tenim per ser el mateix equip és que ens coneixem molt», que ajuda a l’hora d’afrontar cadascuna de les zones del traçat.
 
La prova masculina es disputarà el darrer dia de competició. Constarà de 15 zones en un recorregut urbà i la dificultat dependrà en bona part de la meterorologia, ja que per les característiques del terreny «si plou molt relliscarà i serà complicat per a tothom», destaca Font, que hi participa per tercera ocasió. Andorra segueix present al Trial de les Nacions després del retorn que va realitzar al 2014, perquè no hi competia des del 2008. El president de la Federació Motociclista d’Andorra, Josep Punti, assegura que de cara a l’any vinent «esperem tenir un equip femení» representant al país.
PUBLICITAT
PUBLICITAT