PUBLICITAT

Madrid

L’Audiència Nacional rebutja excarcerar a Rosell i Besolí

Els magistrats consideren que segueix existint risc de fuga

Per EL PERIÒDIC

L’exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí.
L’exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí.
L’Audiència Nacional va acordar ahir mantenir a la presó l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, i l’exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, (acusat de ser el seu presumpte testaferro a Andorra). 
 
A l’entendre de l’Audiència, segueix existint risc de fuga i destrucció de proves. A més, segons informa Europa Press, s’han donat a conèixer «circumstàncies noves» que acrediten el pagament de comissions il·lícites derivada de la venda dels drets de futbol.
 
Els magistrats Félix Alfonso Guevara, Antonio Díez i Ana María Rubio han dictat diverses actuacions desestimant els recursos presentats per les defenses de Rosell i Besolí contra la decisió de la titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3, Carmen Lamela, de mantenir-los en presó incondicional, en la qual es troben des del 25 de maig passat per la seva implicació en l’operació Rimet, davant el risc de destrucció de proves, de fuga i de reiteració delictiva.
 
A més, segons els magistrats, l’expresident del Barça té «facilitat per moure pel món desenvolupant la seva activitat professional que li permetria establir-se fora d’Espanya buscant països on la cooperació policial i judicial no resultés fàcil».
 
Els indicis / Actualment, la jutge Lamela assenyala que hi ha indicis que Rosell i Besolí van formar una organització criminal dedicada a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de la selecció brasilera de futbol a una mercantil àrab amb seu a les illes Caiman, la denominació social és International Sports Events (ISE). Segons la titular del jutjat, tot això s’hauria fet a través d’un entramat de societats i comptes a Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT