PUBLICITAT

CANILLO

Amant dels selfies i de les abraçades

El president portuguès no va perdre cap ocasió de fer-se una fotografia amb els seus compatriotes

Per L.R.

El president lusità entre nens i nenes amb banderes de Portugal, ahir.
El president lusità entre nens i nenes amb banderes de Portugal, ahir. | MARICEL BLANCH
Difícilment podríem comptabilitzar deu passos seguits del president de la República de Portugal sense parar-se a fer una fotografia amb els ciutadans que s’apropaven a saludar-lo. Tot el seu trajecte pel Principat va anar acompanyat de mostres d’afecte per part de la comunitat portuguesa cap a un president que es va mostrar proper i es va deixar estimar des del primer moment. Repartint petons i abraçades a tots els compatriotes i agafant en braços els més petits, Marcelo Rebelo de Sousa es va convertir en el veritable protagonista d’una diada tan tradicional com és el Dia de Meritxell.

I no només va mostrar la seva proximitat al poble d’origen lusità, sinó que el polític portuguès va voler participar de les tradicions andorranes durant tota la jornada d’ahir. Per començar el dia, Rebelo de Sousa va decidir arribar fins a la basílica de Meritxell a peu, caminant des de Prats fins al santuari.  Un recorregut que es va veure marcat per corredisses dels periodistes, molts d’ells provinents de Portugal, que no volien perdre’s cap instantània del moment i que fins i tot va acabar amb la relliscada d’alguns d’ells.
Més enllà dels missatges personals que el president va repartir a tota la comunitat lusitana que celebrava entusiasmada la seva visita, Rebelo de Sousa també va dirigir-se al poble en un discurs que va tenir lloc al Prat del Roure després del concert del cantant de gran èxit a Portugal, David Carreira.

Ja en la seva arribada amb cotxe oficial al prat escaldenc, el president va rebre l’escalfor i l’ovació de la gent que l’esperava. Un cop a dins, però, els aplaudiments i els crits es van multiplicar mentre el protagonista de la jornada gaudia somrient i orgullós del seu moment, alçant la mà juntament amb el cap de Govern.

Entre tota aquesta fraternitat, però, no es podia obviar el gran desplegament policial i de seguretat que envoltava la visita del polític forà. Des de motos i diversos cotxes i furgonetes de la policia andorrana, a personal de seguretat i franctiradors a les taulades van fer evident que la d’ahir no va ser una diada tradicional. A més de la quantitat de gent que va acudir als actes del Dia de Meritxell i dels molts residents portuguesos que van anar a saludar al seu president, també es va aglutinar un gran nombre de periodistes de diversos mitjans, especialment forans, que van seguir tot el recorregut del president.

Per evitar sorpreses, el Cos de Policia va dur a terme un gran dispositiu acompanyat de la necessitat d’anar acreditat a tots els actes. Sens dubte, la visita de Rebelo de Sousa ha deixat un record amable i diferent de la diada nacional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT