PUBLICITAT

Canillo adopta mesures per combatre fuites de formigó

A l’agost va arribar ciment al riu de les obres de la PlataformaEl cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va manifestar ahir que han pres mesures cautelars perquè, en cas que hi torni a haver una fuga de formigó al riu, puguin actuar a temps. El passat 3

Mandicó, al centre, ensenya l’església de Meritxell a Rabelo de Sousa.
Mandicó, al centre, ensenya l’església de Meritxell a Rabelo de Sousa. | MARICEL BLANCH
El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va manifestar ahir que han pres mesures cautelars perquè, en cas que hi torni a haver una fuga de formigó al riu, puguin actuar a temps. El passat 30 d’agost, mentre es feien les obres per construir la plataforma de Soldeu, es va produir una fuita de ciment que va anar a parar al riu. El cònsol, però, no descarta que això es torni a produir. «El risc no se sap, tot depèn de si s’agafa una veta d’aigua o no», va dir Mandicó, que hi va afegir: «El que sí que hem fet és agafar totes les mesures cautelars perquè si això torna a passar, aquest vessament no arribi al riu».
 
Carles Iriarte, president de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), que va denunciar els fets, va detallar que es va produir perquè s’estan instal·lant unes barres de formigó, que van 50 metres enfonsades a terra. De fet, per elaborar-les s’introdueix un líquid sota terra que és una barreja d’aigua i formigó, va relatar Iriarte. Aquesta barreja va sortir a la superfície i va anar a parar al riu. Tot i que es va controlar de pressa i el vessament no va ser de gravetat, Iriarte tem que pugui haver-hi un incident més greu. «Això va passar en la segona columna i s’han de fer 180», va dir el president d’Apapma. A més, va indicar que és una zona amb aigües freàtiques. «Si es contamina i no surt a la superfície, no es veu», va exposar Iriarte. 

Mandicó va assenyalar que el Departament de Medi Ambient ha de decidir si sanciona a l’empresa, però va valorar que no va ser una mala praxis de la companyia. «Es va agafar una veta d’aigua i va ser un vesament sense gaire importància», va argumentar. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT