PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot relaciona l’augment d’empleats amb el de sinistres

El ministre remarca que es fan les inspeccions pertinents

Per N.S.I.

Dos operaris en una obra d’un edifici d’Andorra la Vella.
Dos operaris en una obra d’un edifici d’Andorra la Vella. | Tony Lara
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va defensar que l’increment d’accidents laborals es deu el fet que hi ha un major nombre de treballadors. En aquest context, Espot va ressaltar que, segons les estadístiques de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), s’ha increment de gener fins ara un 3,5% el nombre d’empleats. «Per tant, evidentment, si hi ha més treballadors, pot ser que hi hagi un nombre més important de sinistres laborals», va indicar Espot a EL PERIÒDIC.  
 
Des de gener a maig, la CASS va registrar un total de 1.766 sinistres laborals, cosa que representa un 6,7% més que el mateix període d’un any abans. El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, ho va atribuir a la «manca d’inspeccions», en declaracions recents a aquest rotatiu. Ara bé, el ministre ho va negar i va destacar que el nombre d’inspeccions són similars a la d’altres exercicis. «Són les mateixes, més o menys igual. Es fan les que s’han de fer», va
exposar Espot.

En concret, va detallar que entre juny i juliol s’han emès 161 actes per controlar qüestions relacionades amb la seguretat i la salut en el treball. A més, s’han incoat 31 expedients sancionadors per un valor global de 141.00 euros. Queda demostrat àmpliament que el servei d’inspecció de treball està fent la seva feina», va defensar Espot. 

Així mateix, el ministre va subratllar que per combatre el nombre de sinistres laborals, estan fent una campanya per «anar sensibilitzant i que la gent prengui consciència de la necessitat d’adoptar mesures de prevenció». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT