PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Compromís vol una factura d’aigua justa per al comerç

Actualment alguns establiments estan inclosos en l’àmbit industrial

Per El Periòdic

L’ascensor del Parc del Segre, fora de servei.
L’ascensor del Parc del Segre, fora de servei. | EL PERIÒDIC
Compromís X La Seu presentarà en el pròxim ple municipal una proposta per crear una nova categoria d’usuari d’aigua potable a la ciutat, adreçada al petit comerç i als professionals autònoms. L’objectiu de la iniciativa és que alguns establiments deixin d’estar inclosos en l’àmbit «industrial», en què actualment se’ls factura un consum mínim quadrimestral de 20m3 d’aigua, independentment de la seva despesa.
 
La moció ja va es va portar al plenari a l’inici de la legislatura, emmarcada en un paquet de rebaixes tributàries, «les quals van ser rebutjades tant pel grup municipal de Convergència com pel d’ERC». Malgrat tot, Compromís torna a presentar la modificació de forma separada perquè veu essencial dur a terme aquest pas per ajudar el petit comerç urgellenc.

Compromís argumenta que la crisi econòmica que pateix el país «es viu d’una forma molt més intensa a la Seu». En aquest sentit, el principal grup de l’oposició assegura que els petits locals comercials de la ciutat paguen un preu de l’aigua «desproporcionat» respecte al consum que realment tenen. «Amb el mínim de 20m3 facturat actualment, un cop se sumen els diversos conceptes de la factura, el comerç local paga una factura de prop 50 euros, malgrat que l’aigua potable que es consumeixi sigui molt inferior», comenta el grup municipal.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, ressalta que davant la situació «preocupant» del comerç local, «la lògica dicta que no té sentit assimilar els establiments més petits a les empreses industrials, ja que les seves activitats i consums d’aigua són molt diferents».
 
Ascensor / D’altra banda, el grup municipal denuncia que l’ascensor que comunica el carrer Lluis de Sabater amb l’entrada principal del Parc Olímpic del Segre està novament avariat. En aquesta ocasió, l’avaria ha coincidit amb la celebració de la Copa del Món d’eslàlom, «que és precisament un dels moments de major afluència de públic».
 
Compromís constata que des del mes de setembre de l’any passat les avaries són reiterades i cada cop més continuades i que l’equip de govern del PDeCAT ha invertit al voltant de 10.000 euros «en les múltiples reparacions sense posar un remei definitiu que solucioni els problemes que afecten a l’ascensor».
Compromís X La Seu exigeix una acció immediata i definitiva per aquest problema que afecta, sobretot, a les persones amb mobilitat reduïda impedint l’accés al Parc Olímpic del Segre per aquesta entrada.

Durant els mesos d’aquest estiu, l’enginy ha estat en vaires ocasions avariat i sense poder donar servei. «Cal recordar que els mesos de juliol i agost són els mesos amb més afluència de turistes al Parc i la imatge de l’ascensor avariat és molt negativa per a La Seu», afirma l’oposició. 
 
Compromís proposa adjudicar el manteniment a l’empresa constructora de l’ascensor per garantir un manteniment més ràpid i eficaç. També es proposa millorar la vigilància i un horari de funcionament durant les hores diürnes per tal d’evitar bretolades i maltractament a la instal·lació. Al mateix temps, «caldria millorar la climatització i la neteja de manera urgent per evitar les altes temperatures i la deixadesa actuals».  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT