PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Besolí podria obtenir la llibertat provisional a través de la rogatòria

La jutge ha denegat per tercera vegada la seva excarceració

Per El Periòdic

Una vista exterior de Comtages SL, la gestoria de Besolí.
Una vista exterior de Comtages SL, la gestoria de Besolí. | EL PERIÒDIC
Joan Besolí ha tornat a demanar, per tercera vegada, la llibertat provisional per l’afer Rimet i de nou li ha estat denegada. Així doncs, l’expresident del Barça, Sandro Rosell i l’exconseller de Finances del Comú de Sant Julià continuen a la presó, segons s’explica des de l’Audiència Nacional perquè es manté el risc de fugida i destrucció de proves però aquesta situació podria capgirar-se.
 
Segons han informat a aquest rotatiu fonts de la defensa, l’ingrés a presó podria canviar en els pròxims dies, mitjançant l’estratègia de l’advocada de Besolí, tancat a Soto del Real (Madrid) per un presumpte delicte comès als Estats Units i que afecta a Brasil i el Principat. Amb aquests arguments, l’andorrà ha obligat la justícia espanyola a demanar una rogatòria a Andorra i de la seva resposta dependrà el seu futur, com també el de Rosell.

Si la resposta afavoreix Besolí perquè no es troben indicis ni proves de què hagi comès delicte, la jutge, Carmen Lamela, es veuria obligada a aixecar la presó preventiva perquè el cas passés a mans de la justícia andorrana, la qual hauria de decidir com jutjar els presumptes delictes comesos per ambdós.
En el cas de què l’afer Rimet acabi a la Batllia s’obriria una segona possibilitat per a Besolí i Rosell: que la llibertat provisional no fos denegada sistemàticament, com sí succeeix actualment a Espanya. L’Audiència Nacional ja no decidiria res.

Tots dos porten a la presó madrilenya de Soto del Real des de finals de maig –gairebé quatre mesos–, en el cas de Rosell per un presumpte blanqueig de 15 milions d’euros de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol cedits a una societat amb seu a Catar i ocultar-los al Principat per al seu blanqueig. Besolí està implicat perquè a través de la seva gestoria –Comptages SL– hauria executat els suposats moviments econòmics d’entrada dels diners. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT