PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve no baixa del podi a Monte Bondone

S’imposa a la cursa en la modalitat de clàssic i és segon en persecució

Per EL PERIÒDIC

Esteve, a l’esquerra, al podi de la prova de persecució.
Esteve, a l’esquerra, al podi de la prova de persecució. | FAE
La Copa del Món de Monte Bordone va tenir a Irineu Esteve com un dels principals protagonistes de la competició. L’andorrà torna d’Itàlia amb dos podis. Si a la primera cursa obtenia la victòria, a la segona era segon.
 
L’esdeveniment finalitzava ahir amb la prova de persecució, amb un recorregut de 19 quilòmetres. El guanyador es va decidir als últims 50 metres, amb un esprint on s’imposava el romanès Paul Constantin Pepene amb un temps d’1.10.28,5 hores. Esteve era segon amb 1.10.31,7, i tercer el suec Robin Norum amb 1.11.00,1. Joan Erola, tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, assenyalava que el seu pupil «ha corregut bastant bé, ha fet tota la carrera amb el romanès i l’important era que no els agafessin els de darrere. Han mantingut la distància i han pogut arribar a la meta sols, a l’esprint», assolint la segona plaça, un resultat «positiu perquè hem treballat la velocitat i aquestes carreres ens van molt bé com a entrenaments també».
 
El dia abans Esteve s’havia imposat en la modalitat de clàssic, en un traçat de 8,5km, amb l’ascensió a un port de muntanya, amb una pujada constant. Va marcar un registre de 33.04,4 minuts. L’any passat també va vèncer, però va ser en categoria júnior.  La segona posició en aquesta ocasió havia estat per a Pepene (33.09,9) i la tercera per a Norum (34.22,4).
 
Carola Vila competia en júnior, en un traçat de 13 km en persecució. Finalitzava setena amb un temps de 55.04,1. La vencedora va ser la sueca Hanna Abrahamsson (52.26,9). També van pujar al podi les italianes Chiara Becchia (52.27,1) i Alba Mortagna (53.22,7). «Ha perdut algunes posicions respecte a la primera cursa. En pla ens costa una mica més. A més ha plogut i era una mica moll i perillós, i no eren les millors condicions per a nosaltres. S’ha defensat, tot i perdre tres posicions», afirmava Erola. A la carrera de clàssic, de 4,7 km, va ser quarta, quedant-se a les portes del podi. Realitzava un crono de 23.57,8. La guanyadora va ser Becchis (22.57,7), seguida per la seva compatriota Laura Colombo (23.19,3) i Abrahamsson (23.44,7).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT