PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Petits Cantors s’integren a l’Institut de Música de la capital

Amb això també es vol tenir uns estudis homologables a altres centres de fora del Principat

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta, Pons, Marsol, Enseñat i Métayer en l’acte, ahir.
D’esquerra a dreta, Pons, Marsol, Enseñat i Métayer en l’acte, ahir. | ANA / C.G.
el Comú d’Andorra la Vella i el Cor dels Petits Cantors d’Andorra van arribar ahir a un acord de col·laboració través del qual l’associació es traslladarà la seu social al Centre Cultural la Llacuna, on estan s’instal·laran en les dues sales que té l’Institut de Música. Amb això es busca una col·laboració i formació recíproca. En aquest context,  l’Institut de Música podrà oferir a partir d’aquest curs classes de cant coral i líric gràcies als coneixements de la directora dels Petits Cantors, Catherine Métayer. D’altra banda, els Petits Cantors es podran formar en solfeig, fins i tot en instruments, a través de l’oferta de l’Institut de Música.
 
A més, els Petits Cantors s’integraran «dins l’estructura de l’institut», va ressaltar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Per la seva part, Marc Pons, cònsol menor de la capital, va exposar que amb això s’ampliarà l’oferta formativa» de l’institut. Un fet que li aporta un plus a un centre que es gestiona des del 1980 i que el curs passat va comptar amb un centenar d’alumnes als tallers de 4 a 7 anys, 179 als cursos de llenguatge i solfeig, i 229 als d’instruments. 

Pel que fa als Petits Cantors, els més beneficiats seran joves entre 13 i 14 anys perquè es formaran en solfeig i instruments, va assegurar Métayer. També serà una manera de captar més infants i joves,  tot i que, de moment, el cor gaudeix d’una bona salut, ja que compta en l’actualitat amb una quarantena de cantors, entre nens i nenes.

Amb aquest nou vincle també es vol aconseguir que la formació que s’imparteix dins el centre sigui reglada i homologada internacionalment. És a dir, que serveixi com a bitllet d’entrada a estudis superiors i universitaris a centres de fora del país. Això permetria dotar l’Institut de Música del caràcter de conservatori nacional i també facilitaria les coses als petits cantors o qualsevol altre estudiant que volen prosseguir els seus estudis musicals d’una manera més seriosa. En l’actualitat tenen problemes per accedir als centres d’altres països, ja que no poden presentar una titulació. Això els obliga a «començar de zero», tot i tenir formació, va lamentar el president de l’associació del Cor dels Petits Cantors, Carles Enseñat, informa l’ANA. 

Finalment, l’acord entre les dues parts també permetrà una participació més destacada dels Petits Cantors als actes culturals que organitza la capital. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT