PUBLICITAT

Andorra la Vella

La visita de Macron es preveu per al primer semestre del 2018

No hi ha una data fixa però se l’espera quan acabi la temporada d’esquí

Per Iván Moure

Mateu, Martí i Macron.
Mateu, Martí i Macron. | EFE / FERNANDO PÉREZ
Emmanuel Macron vindrà a Andorra. Així ho va confirmar l’ambaixada francesa ahir, malgrat no ser un assumpte seu, ja que el president de França vindrà en qualitat de Copríncep. «En principi es preveu que vingui abans de que acabi el primer semestre del 2018», sostenen.
 
La idea és que vingui a partir de l’abril, quan s’acabi la temporada d’esquí. Serà la segona vegada que coincideix en un acte oficial amb Toni Martí, després de què el cap de Govern i el síndic general viatgessin a Paris pocs dies de què guanyés les eleccions.
 
Abans, però, sembla que Macron es trobarà amb el seu homòleg espanyol, el bisbe Joan-Enric Vives. La visita es preveu que sigui imminent, en les pròximes setmanes.
 
 
Caballero: «Continuem tenint una agenda d’activitats carregada»
 
Avui es compleixen 13 dies des del tancament de portes de l’ambaixada francesa a Andorra, cosa que sembla que no es tradueix en què hagi aturat tota la seva activitat. Jocelyne Caballero va assegurar ahir que és tot el contrari: «Continuem tenint una agenda d’activitats carregada», va assegurar apuntant a la presentació d’ahir de la projecció que organitzarà per al Dia Internacional de la Democràcia com un clar exemple de què la representació gal·la al Principat té un nou paper, però ni molt menys ha passat a ser nul·la.
 
L’ambaixada del país veí del nord ha mantingut totes les cooperacions que tenien previstes a partir del 31 d’agost. Per exemple, els dies 16 de setembre –l’endemà del Dia de la Democràcia– i el 17 serà part activa a les Jornades Europees del Patrimoni, per a les quals estan previstos quatre o cinc concerts per tot el país especials per a l’ocasió a càrrec de la prestigiosa Orquestra de Cambra de Tolosa, que d’aquesta manera vol honrar alguns llocs emblemàtics del patrimoni andorrà.
 
També durant la setmana que ve hi haurà el cicle 40 anys de cinema policíac a França amb un bon grapat de reposicions d’aquest gènere.
 
Per al mes vinent també es preveu per als dies 12 i 13 la visita dels tècnics que han de delimitar els punts exactes de la frontera amb França en un acord bilateral que ja van segellar els dos països a principis del 2014 però que encara no s’ha executat.
 
Reunió per la RN-20 i la RN-22 / Una setmana més tard, el dia 20, tornarà a haver-hi moviment dins l’ambaixada francesa, ja que també dins el marc dels acords bilaterals, hi haurà la reunió a Andorra sobre les obres de reparació en alguns trams de la RN-20 i la RN-22 d’accés a Andorra.
 
Aquests són alguns dels exemples que demostren que l’Ambaixada de França no ha aturat la seva activitat, tot i que ja no estigui al servei del ciutadà francès. En tot cas, Caballero no veu això com un problema: «Tots els que volen realitzar algun tràmit, estan informats al detall de què han de fer a partir d’ara», va afirmar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT