PUBLICITAT

Tot a punt per a la segona edició de la Spartan Race d’Encamp

Encamp acull el proper cap de setmana 16 i 17 de setembre el Campionat d’Europa de la Spartan Race, amb la participació de més de 4. 500 atletes de 40 nacionalitats diferents

L’equip de Financera d’Assegurances
L’equip de Financera d’Assegurances | Financera d\'Assegurances
La gran experiència de participar en equip. El passat mes de juliol del 2016, un equip de l’empresa Financera d’Assegurances va participar a la primera edició de la cursa d’obstacles de la Spartan Race. La seva experiència i el que els va aportar realitzar la prova en equip és un gran exemple dels valors complementaris que aporta aquesta competició.

Com va ser que us vàreu animar a participar-hi?
Quan ens van plantejar de patrocinar la prova ens van proposar de participar-hi a nivell individual. Alguns vàrem creure que no estàvem capacitats per fer-ho però una de les companyes ens va animar i va dir que si la fèiem ella també ho faria. Així ens vàrem anar engrescant i vàrem decidir fer-la en grup.

Perquè vàreu triar de fer-la en equip?
Va ser entre tots. Uns enviaven vídeos d’anys anteriors, vàrem crear un grup de whatssap entre nosaltres i entre bromes i tot ens vàrem animar. Anàvem veient les proves i pensàvem que era un disbarat, més quan algun arribava de vacances i no havia entrenat res. Però al final entre tots ens vàrem animar uns als altres.

Com us vàreu preparar per a la cursa?
Cap de nosaltres és professional, ningú ha entrenat... ens vàrem presentar a un mes i mig de disputar la Spartan. No som gent ni amb fons ni esportistes.

Quines van ser les sensacions en començar?
Supernerviosos, però pensant que érem un equip i que sortiríem junts i acabaríem junts.

Què és una Spartan en equip?
Entre nosaltres ens ajudàvem molt en les proves. Si havies de passar un obstacle ens ajudàvem. És una superació personal i d’equip. Quan algú sabia que un altre tenia un impediment o una trava en alguna cosa sempre hi havia algú per ajudar-te. Una de nosaltres fins i tot té vertigen i va aconseguir fer-ho.

Què se sent en creuar la meta?
El que teníem clar és que no teníem cap necessitat de fer una marca però no sabíem si érem capaços de fer-ho. Quan vàrem creuar l’arribada tots agafats de la mà la pujada d’autoestima va ser bestial!

Us ha unit més la prova?
La Spartan el que fa és que totes aquelles «tonteries» que a vegades et feien saltar ara ni te les planteges, doncs potser és amb la persona que en un moment donat que estaves malament et va ajudar. Això pesa molt més a la part positiva que no el petit detall de discrepància. Aquesta cohesió s’ha traslladat fins i tot als companys de feina que no hi varen participar, doncs el fet d’estar parlant sovint de la prova o de l’anècdota i veure la fotografia del grup fa que tinguem alguna cosa en comú entre tots nosaltres. Esperem que es repeteixi més vegades.

Quin va ser el millor moment de la cursa?
L’arribada, va ser brutal, tots agafats de les mans en dues fileres i saltant d’emoció.

Què us ha ensenyat la Spartan?
Veus que tots som humans, que cadascú té les seves habilitats i els seus defectes. En un o altre moment has estat per terra, tots hem patit i a tots ens han hagut de donar la mà en algun moment.

AGENDA SPARTAN RACE ANDORRA

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT