PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Vall Banc arriba a un acord de col·laboració amb el Villarreal

Hi haurà diferents intercanvis en categories inferiors i hi ha l’opció que els primers equips juguin amistosos

Per EL PERIÒDIC

Annabel Llevot i Marcos Senna, a la trobada de l’ECA a Ginebra.
Annabel Llevot i Marcos Senna, a la trobada de l’ECA a Ginebra. | FC Santa Coloma
Amb l’objectiu de poder donar un pas endavant com a club, el Vall Banc FC Santa Coloma signa un conveni de col·laboració amb el Villarreal CF, un dels equips més destacats de la Primera Divisió espanyola i que millor treballa la base al país veí. L’acord és per un any amb la possibilitat de seguir-se renovant de manera automàtica pel mateix període si les dues entitats ho desitgen.

Les negociacions del conveni portaven mesos treballant-se i es va acabar de confirmar a l’assemblea general de l’Associació Europea de Clubs que va celebrar-se recentment a Ginebra (Suïssa). Els colomencs compten amb relacions amb diversos equips del continent i les opcions de col·laboracions sempre s’han mantingut obertes. Amb els groguets tanquen un acord flexible a les necessitats de les dues parts. El Villarreal participarà en la formació dels entrenadors de l’escola de futbol base andorrana, que podran realitzar períodes de formació a la ciutat esportiva del conjunt castellonenc. També organitzarà una jornada de convivència  anual amb els jugadors de la base de les diferents categories de l’FC Santa Coloma, podent assistir a un partit de la Primera Divisió a l’Estadi de la Ceràmica i visitar les instal·lacions, afegint que tindran la possibilitat de ser convidats a campus i tornejos que organitzin.

A l’estiu, i aprofitant la infraestructura i les condicions per entrenar al Principat, existeix la possibilitat d’organitzar conjuntament un campus, amb l’assistència d’entrenadors del Villarreal, aplicant-se la metodologia formativa que desenvolupa aquest club. S’establirà també un coordinador de formació de metodologia del Vall Banc a nivell tècnic per poder donar un salt qualitatiu als entrenaments i els partits. Existeix l’opció de realitzar amistosos entre els primers equips dels dos clubs i segons les necessitats de les dues entitats, el conjunt castellonenc cedirà jugadors sèniors que es troben al seu filial.

Annabel Llevot, directora general de l’FC Santa Coloma, remarca la satisfacció de tancar l’acord amb el Villarreal perquè compten amb «una de les millors escoles de futbol base d’Espanya, d’Europa i una metodologia i filosofia de club molt similar a la nostra. Compartim principis i tenim molta afinitat». Destaca el que suposa tancar un conveni «d’aquest nivell amb nosaltres, que som un club d’unes dimensions molt diferents i de fora d’Espanya, i ho hagi fet sense tenir cap tipus de dubte i essent molt entusiastes amb els futurs projectes conjunts que es poden desenvolupar». La col·laboració «és molt important per a nosaltres en tots els aspectes però sobretot ho és per l’escola de futbol base del FC Santa Coloma», i permet «oferir als nostres nens i nenes la millor formació individualitzada, una formació de qualitat, exclusiva, per a que gaudeixin i aprenguin els valors del futbol i es desenvolupin com a jugadors i com a persones».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT