PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El fiscal vol 16 anys de presó per un presumpte intent d’homicidi

Es tracta d’un conductor que després de ser agredit va atropellar dos homes

Per NÚRIA SEGURA INSA

| INFOGRAFRIA: ANDREU ESTAPÉ
El ministeri fiscal va demanar ahir 16 anys de presó ferma per a un home per dos delictes major d’intent d’homicidi, ja que va atropellar dos joves amb un tot terreny. Tal com es va relatar ahir en el Tribunal de Corts, els fets es van produir el 14 de desembre del 2013, quan  el conductor del tot terreny estava aturat al costat d’una illeta de la rotonda d’Erts. Llavors, just quan passava una noia amb un turisme, va posar en marxa el vehicle i van topar. Segons es pot veure en un vídeo de la càmera de Mobilitat, la jove es va aturar més endavant i l’home en el lloc de l’accident. La noia va baixar del cotxe i va anar cap a l’altre vehicle per fer la declaració d'accident, però l’home s’hi va negar i volia marxar.
 
Al cap d’una estona va arribar un altre turisme i es va aturar. Un dels ocupants era la parella de la noia i va anar directament al conductor i el va agredir, «Només li vaig donar un cop de puny», va assegurar el jove, que ahir també era un dels acusats.  A més,va arribar un quart vehicle amb amics dels joves. Llavors, un grup nombrós de nois va anar fins al conductor, que estava dins del vehicle, i li van propinar cops. Una versió que també va confirmar un altre dels joves que anava en el segon cotxe, així com l’amic de l’agredit que era el copilot del tot terreny i que va marxar a peu quan va començar la batussa.  

L’home va poder marxar amb el vehicle, però va donar la volta a la illeta en contra direcció, va tornar fins on estaven els joves i va anar contra el grup. Els nois es van apartar menys la parella de la noia, que no li va donar temps i va ser atropellat. 

Cinc minuts després, el tot terreny va tornar i va atropellar un segon jove, que estava en la illeta trucant al servei d’emergències i que li feia senyals perquè es parés.  Aquest noi va sortir volant fins al capó del cotxe i va ser arrossegat uns metres fins que finalment va caure a terra. Arran d’aquest atropellament el noi va patir una fractura a la cama, una altra a la clavícula, a les costelles i va patir lesions pulmonars. 

El conductor que els va envestir es va tornar a donar la fuga i, llavors, la Policia el va interceptar, però també va marxar i es va amagar en un pàrquing comunal. Els agents van explicar que quan van arribar l’acusat va baixar descalç del vehicle i presentava símptomes d’haver begut. De fet, va donar positiu en 2,2 grams de litre en sang en el control d’alcoholèmia. 

Pel primer atropellament, el ministeri fiscal va demanar set anys de presó i pel segon nou perquè va considerar que va ser premeditat. També va valorar que va ser amb traïdoria perquè es va utilitzar com a arma un cotxe, per la qual cosa no es podien defensar les víctimes. A més, va reclamar tres mesos de presó perquè conduïa sota els efectes de l’alcohol, dos anys de suspensió de carnet i 1.200 euros per desobediència lleu de l’autoritat, així com l’expulsió definitiva del Principat.   
Pel que fa a la parella de la jove, va reclamar tres mesos d’arrest nocturn  per un delicte menor de danys dolosos, que va exigir que siguin ferms perquè ja té antecedents al respecte. 
 
L’acusació particular del segon atropellat va demanar que s’indemnitzi el seu client amb un total de 10.000 euros. El primer envestit no va presentar acusació. 
 
Sota els efectes de l’alcohol / La defensa del conductor va argumentar que la pena ha de ser de tres anys d’arrest, una part ferma, que ja hauria complert perquè va estar en presó provisional. A més, va exposar que la indemnització no pot superar els 4.500 euros. També es va oposar a l’expulsió permanent. El lletrat va exposar que  l’home va actuar sota els efectes de l’alcohol i estava fora de si, però que en veritat no era una persona perillosa. A més, va ressaltar que no va ser traïdoria perquè va utilitzar de l’eina que disposava, que era el cotxe. Així mateix, va exigir que l’altre acusat indemnitzi el seu client «per la brutal agressió» que va patir amb 4.500 euros. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT