PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estafats amb anuncis a Internet

Uns andorrans van ser víctimes d’un procés piramidal d’una empresa virtual portuguesa, però amb seu fiscal a les Bahames

Per El Periòdic

Uns joves miren Internet en un ordinador.
Uns joves miren Internet en un ordinador. | EL PERIÒDIC
Tres euros diaris per fer clicks en anuncis d’Internet durant vint minuts d’una jornada. Això és el que teòricament oferia l’empresa virtual portuguesa Libertagia, amb domicili fiscal a les Bahames, en un frau piramidal que ha afectat ciutadans dels cinc continents i també d’Andorra, segons el bufet Lemat Abogados de Granada que s’encarrega de la demanda a escala mundial. La companyia hauria acumulat un deute d’entre 1.425 i 1.180 milions de dòlars. A més, la companyia oferia altres productes com un visionari, que és una inversió de 6.000 dòlars que permetia al client guanyar uns 70 euros diaris per uns deu minuts de treball diari visitant anuncis d’Internet. 
 
Ara la justícia granadina delibera si aquest cas s’ha de portar des d’Espanya o bé des de Portugal, d’on era la companyia. La primera denúncia, de fet, es va presentar a Granada el 2013 per un ciutadà d’aquest ciutat. Per això, el Tribunal Suprem espanyol va determinar que el jutjat 5 d’instrucció granadí investigués el cas. Ara bé, el magistrat va decidir arxivar el cas perquè va considerar que no tenia competència i ho havia de fer la portuguesa. Només a Espanya, però, hi ha uns 250.000 afectats. Lemat Abogados va presentar un recurs a l’Audiència Nacional de Granada perquè el cas se segueixi investigant a Espanya i, això, és el que ara haurà de resoldre aquest òrgan. A més, els lletrats al·leguen que el desplaçament patrimonial s’ha perpetrat des de Granada, tot i que l’estafa s’hagi perpetrat des de l’empresa d’un altre país. Unes persones funcionaven com a líders i convencien els amics i familiars que s’apuntessin en aquesta feina. L’empresa, però, va deixar de pagar els usuaris el juliol del 2014, tot i que tenia comptes corrents per un valor de 45 milions d’euros.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT