PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals pregunta per l’assessor de tributs

El grup també vol saber l’organigrama i els salaris de l’ADI

Per EL PERIÒDIC

El conseller liberal Jordi Gallardo.
El conseller liberal Jordi Gallardo. | MARICEL BLANCH
El Grup Parlamentari Liberal vol saber la situació contractual de l’assessor contractat l’any 2013 per coordinar el desenvolupament de l’Agència Tributària, Josep Costa i Solà, i l’organigrama, les retribucions i el personal que treballa per Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI). Les dues demandes les va entrar ahir a Sindicatura el conseller Jordi Gallardo.
 
Gallardo pregunta si l’assessor contractat per coordinar el desenvolupament de l’Agència Tributària ha finalitzat la seva relació contractual amb l’organisme. Si és així, el grup liberal exigeix conèixer quan va finalitzar el contracte; quins objectius se li van fixar quan va ser contractat l’any 2013 i si els ha assolit;  les dades a què ha tingut accés, especialment les dades dels contribuents andorrans i dels no-residents, i si el contracte preveia clàusules reforçades de confidencialitat i períodes d’incompatibilitat. Gallardo considera que «és molt important saber la situació contractual del senyor Josep Costa i a quina informació ha tingut accés, no en va, s’ha de garantir la confidencialitat dels contribuents andorrans i estrangers».
 
Quant a les preguntes sobre la societat ADI, el parlamentari liberal demana quin és l’organigrama actual de la societat, quan s’han creat els llocs de treball que el conformen i una descripció de cadascun d’ells incloent-hi la retribució econòmica. En el requeriment també s’inclou als membres del consell d’administració d’ADI i les retribucions que perceben. Gallardo assegura que «cal saber com es gasten els diners dels contribuents en una societat que segons el seu pressupost es destina un 35,51% de la despesa al capítol de personal».
 
D’altra banda, el grup liberal ha entrat a Sindicatura una demanda d’informació per rebre una còpia del memoràndum firmat entre el Govern i l’Institut Oncològic Baselga. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT