Publicitat

Notícia

Madrid justifica la inacció a l’aeroport per la seguretat

L’estudi aeronàutic de viabilitat segueix en fase d’anàlisi

Gilbert Saboya, aeroport, la Seu d\'Urgell, Andorra, Toni Martí, Mariano Rajoy
El ministre espanyol Iñigo de la Serna i Gilbert Saboya, ahir a Madrid. Autor/a: GOVERN D’ANDORRA
El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, es va reunir ahir amb el ministre de Foment espanyol, Iñigo de la Serna per analitzar la possibilitat de certificació de l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell per realitzar operacions de vol instrumental amb GPS. 
 
Actualment, l’aeroport només està autoritzat a realitzar operacions visuals, fet que no permet operar vols en dies de baixa visibilitat. Si s’aconseguís la certificació, la explotació comercial de l’aeroport seria més fàcil. 

La reunió celebrada a Madrid dona continuïtat a l’acord d’impuls d’aquest projecte que es va tractar a la reunió entre Toni Martí i Mariano Rajoy, mantinguda al maig. 
El gestor de la infraestructura, Aeroports de Catalunya, va presentar el mes de maig un estudi aeronàutic que l’Agència Estatal de Seguretat Aeroportuària (AESA) i l’agència governamental responsable de la navegació Aèria (Enaire) estan analitzant. 

Si la mesura sortís endavant, es tractaria de la primera vegada a Espanya que s’implementa una aproximació de vol amb suport GPS en una pista verificada com a visual. 

Tant Saboya com de la Serna van coincidir en la prioritat de garantir la seguretat de les operacions de vol i l’acompliment dels estàndards internacionals, alhora que s’han compromès a seguir treballant de manera coordinada i intensa en aquest projecte. 
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


T'has de registrar per comentar les notícies o entra amb el teu usuari

Publicitat


Editorial

Reutilitzar roba i objectes: sostenibilitat i solidaritat

  • 0
Publicitat

Opinions

Més opinions


Publicitat

Entrevista

JOAN MARTÍNEZ BENAZET: «La contractació és un dels majors problemes»

JOAN MARTÍNEZ BENAZET Director assistencial del SAAS

JOAN MARTÍNEZ BENAZET: «La contractació és un dels majors problemes»
Publicitat

Monogràfic

Business 55

Business 55 Descarregar PDF
Publicitat
Publicitat