PUBLICITAT

Madrid justifica la inacció a l’aeroport per la seguretat

L’estudi aeronàutic de viabilitat segueix en fase d’anàlisi

El ministre espanyol Iñigo de la Serna i Gilbert Saboya, ahir a Madrid.
El ministre espanyol Iñigo de la Serna i Gilbert Saboya, ahir a Madrid. | GOVERN D’ANDORRA
El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, es va reunir ahir amb el ministre de Foment espanyol, Iñigo de la Serna per analitzar la possibilitat de certificació de l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell per realitzar operacions de vol instrumental amb GPS. 
 
Actualment, l’aeroport només està autoritzat a realitzar operacions visuals, fet que no permet operar vols en dies de baixa visibilitat. Si s’aconseguís la certificació, la explotació comercial de l’aeroport seria més fàcil. 

La reunió celebrada a Madrid dona continuïtat a l’acord d’impuls d’aquest projecte que es va tractar a la reunió entre Toni Martí i Mariano Rajoy, mantinguda al maig. 
El gestor de la infraestructura, Aeroports de Catalunya, va presentar el mes de maig un estudi aeronàutic que l’Agència Estatal de Seguretat Aeroportuària (AESA) i l’agència governamental responsable de la navegació Aèria (Enaire) estan analitzant. 

Si la mesura sortís endavant, es tractaria de la primera vegada a Espanya que s’implementa una aproximació de vol amb suport GPS en una pista verificada com a visual. 

Tant Saboya com de la Serna van coincidir en la prioritat de garantir la seguretat de les operacions de vol i l’acompliment dels estàndards internacionals, alhora que s’han compromès a seguir treballant de manera coordinada i intensa en aquest projecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT