PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Seu ordena a la Policia retirar els pals de bandera

La moció argumenta que les astes no compleixen la llicència d’obres municipal

Per EL PERIÒDIC

La comissaria de la Policia Nacional a la Seu.
La comissaria de la Policia Nacional a la Seu. | RÀDIOSEU
El ple de la Seu d’Urgell va aprovar dimarts una moció d’ERC que insta la Direcció Nacional de la Policia espanyola a complir la llicència d’obres concedida pel consistori, en la qual es va denegar la col·locació de pals de bandera a l’estructura exterior de davant de la comissaria del cos policial estatal, ubicada a l’avinguda del Salòria. El text va rebre el suport del PDeCAT, mentre que Compromís X La Seu hi va votar en contra. Cal afegir que el regidor de la CUP, Pau Lozano, no va assistir al plenari.

En relació amb la proposta, des de l’equip de govern (PDeCAT), el tinent d’alcalde de Via Pública, Jesús Fierro, va reconèixer que la petició s’adiu a la legalitat i va subratllar que en cap cas es tracta d’una «guerra de banderes». Fierro espera que quan la delegació del Govern a Lleida rebi el requeriment, «entengui el raonament», ja que el novembre de 2009 es va autoritzar els rètols informatius però no la col·locació de les astes, que no recomanen els informes tècnics.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va demanar inicialment la retirada de la proposta i va instar a dialogar per trobar una solució a la problemàtica. «Cal negociar per evitar tensions polítiques», va indicar. Així, el principal grup de l’oposició també va proposar permetre els pals amb totes les banderes, i no únicament amb l’espanyola, com passa ara. Ordeig va insistir que «és un error, en el moment en què estem, fer un mal ús dels símbols, ja que s’ha de respectar totes les sensibilitats». En quant al compliment de la llicència d’obres, va instar a ser estrictes «amb totes les que s’atorguen, i no únicament amb aquesta», informa RàdioSeu. El portaveu republicà, Francesc Viaplana, va argumentar que el seu grup ha reclamat en diverses ocasions, tant en junta de govern com a través d’un prec al mateix plenari, que es realitzi el pertinent requeriment de retirada de les astes a la Policia Nacional, tot fent complir la llicència atorgada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT